Москва вигадала новий спосіб примусової паспортизації українських підлітків на ТОТ

13:00 17 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Через небажання місцевого населення на тимчасово окупованих територіях України прийняти ворожий російський паспорт росіяни змушені вдаватися до пошуку нових шляхів примусу

На тимчасово окупованих територіях (ТОТ) Херсонської області України росіяни продовжують політику примусової паспортизації місцевого населення. Про це повідомив Центр національного спротиву, пише Dailylviv.com.

Як читаємо, зокрема, окупанти зобов’язали підконтрольні місцеві школи видати старшокласникам від 14 років поліси медичного страхування, але умовою видачі є отримання підлітком паспорта рф, а також російського паспорта одного з батьків.

Читайте також: Плачевні результати: рф провела на ТОТ закрите дослідження щодо своєї підтримки

Зазначається, що перелік осіб, котрі не отримують медстрахування, школи мають надати окупаційній «адміністрації», а також провести «виховну роботу» з батьками таких дітей. 

Центр нацспротиву також інформує про те, що росіяни продовжують збільшувати кількість джерел пропаганди на тимчасово окупованих територіях.

Читайте також: Видавала російські паспорти: прокурори вручили підозру псевдокерівниці окупаційної держустанови в Криму

«Росіяни завозять у села на ТОТ так звані "мобільні автоклуби". По факту йдеться про розміщення маленьких сцен з технікою для трансляції російських телеканалів та виступів кремлівських "агітаторів"», — читаємо у повідомленні.

Як писав  Dailylviv.com раніше, російські загарбники депортували понад 700 тисяч українських дітей.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів