Окупанти запроваджують обмеження на вільне пересування українців між населеними пунктами на окупованих територіях

09:25 28 березня 2023 р.

Фото до новини

Також російськи бойовики продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках

Уранці, 28 березня, Генеральний штаб ЗСУ поінформував про те, що російські загарбники продовжують посилювати режимні заходи на тимчасово окупованих ними територіях України. Останнім часом спостерігається тенденція, коли вводиться обмеження на вільне пересування громадян України між населеними пунктами, пише Dailylviv.com.

«Зокрема, у Горлівському районі Донецької області, а також у Каховському районі Херсонської області до окремих населених пунктів не можливо потрапити без місцевої реєстрації», – йдеться у дописі.

У звіті також читаємо, що росіяни продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – українські захисники відбили на цих ділянках 62 атаки противника.

«Протягом минулої доби противник завдав 24 авіаційних та 12 ракетних ударів, здійснив 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. 27 березня, внаслідок ракетного удару по інфраструктурі міста Слов’янськ Донецької області, постраждали цивільні люди, є загиблі. Пошкоджено багатоповерхові та приватні будинки. В Херсонській області, у місті Берислав, від авіаційного удару противника постраждав цивільний об’єкт», – повідомляють у Генштабі ЗСУ, наголошуючи на тому, що ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України з боку Росії залишається високою.

Як зазначається, вночі для завдання авіаударів росіяни задіяли 15 ударних БпЛА типу «Шахед-136», 14 з яких було знищено українськими захисниками.

У зведенні також повідомляється, що авіація Сил оборони України за минулу добу завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу окупантів, а також один – по зенітно-ракетному комплексу.

«Також, протягом минулої доби, українські воїни збили 5 ворожих розвідувальних БпЛА різних типів. Підрозділи ракетних військ і артилерії в той же час уразили 3 пункти управління, а також район зосередження живої сили противника, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, склад боєприпасів, склад пально-мастильних матеріалів та ще дві важливих цілі окупантів», – інформують у Генштабі ЗСУ.

Окупаційні війська намагаються захопити Бахмут, – Сирський

Україна отримає близько 40 сучасних винищувачів Mirage 2000-9

Перші танки Challenger вже в Україні

18 танків Leopard 2 прибули до України з Німеччини

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів