Офіцери й курсанти Львівської військової академії навчалися в Норвегії за стандартами НАТО

20:40 17 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Як повідомили у вівторок у прес-службі Міністерства оборони, делегація офіцерів і курсантів Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного впродовж тижня перебувала в Академії сухопутних військ Королівства Норвегія.

«Львівські курсанти взяли участь у спільному навчанні з командної взаємодії в Осло», – повідомили сьогодні, 17 лютого, в прес-службі Міністерства оборони, конкретизуючи при цьому:

«Делегація офіцерів і курсантів Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного протягом тижня перебувала в Академії сухопутних військ Королівства Норвегія, що розташована у місті Осло. Українські військовослужбовці взяли участь у навчанні з командної взаємодії, також відбувся обмін досвідом з питань організації навчального процесу, ознайомлення з особливостями методики викладання за стандартами НАТО, використання новітніх інформаційних технологій у процесі підготовки майбутніх офіцерів.

Як розповіли українські військові, процес підготовки в Академії сухопутних військ Королівства Норвегія триває три роки, під час яких курсанти вивчають дисципліни військового спрямування, методику проведення занять з особовим складом, а також набувають лідерських якостей в ході виконання тактичних завдань. Окрім того, майбутні офіцери навчаються керувати матеріальними засобами підрозділу, після чого мають змогу вибрати спеціалізацію.

Основною формою проведення навчань з командної взаємодії було тактичне заняття, яке розпочиналося зі стислої характеристики та основних питань майбутнього бою та тактичних прийомів. Після цього керівник заняття призначав командира взводу та командирів відділень, віддавав бойовий наказ командиру взводу на окремий вид бою та надавав час на підготовку до організації та ведення бойових дій. Під час тижневого курсу офіцери й курсанти відпрацювали такі елементи як облаштування укриття на відділення, взяли участь у заняттях із тактичної, вогневої, розвідувальної та фізичної підготовки.

Слід зазначити, що всі заняття з тактичної підготовки проводились з використанням системи імітації тактичних дій MILES. До групи умовного противника входило відділення зі складу піхотного батальйону міста Осло.

Окрім цього, українські військовослужбовці навчалися рухатися за визначеним маршрутом у складі відділень, проходити контрольні точки, діяти під час екстремальної ситуації (при форсуванні водної перешкоди по льоду, потраплянні у воду) із практичним зануренням в обмундируванні. Для відпрацювання прикладних навичок та вмінь для них також була організована військова естафета, під час якої вони показали досить високі результати.

Особливу увагу під час проведення змагань інструктори приділяли аналізу проведених дій. Цей аналіз проводився як після кожного заняття, так і наприкінці кожного дня навчання і дає змогу курсантам зрозуміти свої помилки та зробити необхідні висновки для удосконалення рівня своєї підготовки на наступних заняттях».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів