Очільниця Національного музею Голодомору подала до суду за критику її зовнішності

20:09 2 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Позов стосується захисту честі та гідності Лесі Гасиджак.

Очільниця Національного музею Голодомору Леся Гасиджак написала у ФБ, інформує Dailylviv.com, що подала позов до суду на юриста Клима Братківського. Позов стосується захисту честі та гідності. Вона вимагає відшкодування та визнання заяв Братківського дискримінаційними.

У липні Клим Братківський написав у Facebook, що Гасиджак «не може очолювати музей Голодомору через зовнішність». Свій пост згодом він видалив, але викликав хвилю цькування. Багато людей підтримали Гасиджак.

"Перший пішов, - написала Леся Гасиджак у ФБ. - Позовна заява (відповідач - Братківський Клим Сергійович) про захист гідності та ділової репутації, визнання інформації дискримінаційною та недостовірною та відшкодування шкоди - вже в Голосіївському районному суді м. Києва. Цей позов - це не тільки відстоювання моєї честі, а й підтримка іншим жінкам і чітка позиція: змовчати – це розв'язати руки новим хейтерам..."

Днями адвокатки “ЮрФем: підтримки” Оксана Гузь, Марина Саєнко, Христина Кіт, Марта Змисла подали позов до Голосіївського районного суду міста Києва про захист гідності та ділової репутації, визнання інформації дискримінаційною та недостовірною та відшкодування шкоди в.о. директорці Національного музею Голодомору-геноциду Лесі Гасиджак. Цьогоріч влітку її професійні якості поставили під сумнів у зв’язку з її зовнішністю.

Логічне завершення тривалої підготовки й формування вимог позовної заяви, після хейту і бодишеймингу, якого зазнала Леся Гасиджак, – позовна заява подана до суду.

- Ми розуміємо, що це досить складний і болісний процес для суспільства в цілому, але наполягаємо на неможливості дискримінувати будь-яку людину за будь-якими ознаками. Чекаємо на відкриття провадження і цікавий судовий процес. На нашу думку, дискримінація і маніпуляція недостовірною інформацією повинна бути покарана”, – каже адвокатка Оксана Гузь, АО “Прове”.

Музей Голодомору належить до сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів