Нові «схеми» на закупівлі харчів для армії виявило НАБУ

14:17 14 лютого 2024 р.

Фото до новини

НАБУ виявило передумови корупційних зловживань у Міністерстві оборони при закупівлі продуктів для Збройних сил України і сформувало відповідні рекомендації, щоб їх уникнути.

Про це повідомило Національне антикорупційне бюро України, пише DailyLviv.com.

“В межах розслідування кримінального провадження щодо закупівлі Міністерством оборони послуги з організації харчування детективи Національного бюро виявили передумови, які дозволяють значно завищувати ціни на певні категорії продуктів”, - ідеться у повідомленні.

Для усунення передумов таких зловживань НАБУ сформувало відповідні рекомендації та передало їх на розгляд Міноборони.

Рекомендації, зокрема передбачають посилення контролю за якістю послуг із забезпечення харчуванням, а також внесення змін до нормативно-правових актів, що регулюють процедуру забезпечення харчування особового складу ЗСУ.

У НАБУ висловили подяку громадській раді при Міноборони за співпрацю, яка відбувається зокрема під час здійснення детективами бюро розслідувань.

Як повідомлялося, на початку лютого 2023 року ексзаступнику міністра оборони В’ячеславу Шаповалову уже повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань. ДБР йому інкримінувало лобіювання укладення договорів про постачання неякісної амуніції для потреб ЗСУ низької якості на 1 млрд грн.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів