Нові обмеження швидкості: 1-го червня Польща запроваджує зміни в дорожньому кодексі

15:53 28 травня 2021 р.

Фото до новини

Обов’язковим буде обмеження швидкості у містах та селах до 50 кілометрів на годину, незалежно від пори дня

Про це інформує Польське радіо, пише DailyLviv.

Першого червня набувають чинності зміни у дорожньому кодексі. Основні зміни мають на меті збільшити безпеку пішоходів, - говорить Томаш Кукула з Дорожнього відділу поліції в Ополі:

«Водій має обов’язок зупинити машину і поступитися першістю пішоходові, котрий вже є на переході. Це правило було у попередньому дорожньому кодексі. Зміна, яку ми ввели до нового дорожнього кодексу, це те, що водій повинен зупинитися і дозволити перейти перехід пішоходові, котрий входить на цей перехід. Слід про це пам’ятати, оскільки зміни набувають чинності вже за кілька днів».

Вводиться, зокрема, заборона користування мобільним телефоном на пішохідному переході. Це – потрібна зміна, оскільки проблема порушення дорожньої безпеки пішоходами, котрі користуються мобільним телефоном, з кожним роком стає щораз більшою, - говорить професор Марцін Слєнзак:

«Ці смартфони є невід’ємною частиною нашого життя, але вони щораз сильніше абсорбують нашу увагу. Пішоходи часто переходять вулицю з носом в телефоні, а це становить загрозу для безпеки дорожнього руху. Тому ця заборона є потрібною».

Починаючи з першого червня обов’язковим буде обмеження швидкості у містах та селах до 50 кілометрів на годину, незалежно від пори дня. Нині від 23 години до 5 години ранку дозволяється їздити зі швидкістю максимально 60 км/год.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів