Нова версія російського безпілотника полюватиме за системами ППО, - ISW

11:40 29 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Новий безпілотник називають "Іздєлієм-53" .

Російська армія, ймовірно, отримала нову версію безпілотника "Ланцет", який може самостійно ідентифікувати цілі, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) у щоденному огляді, пише DailyLviv.com.

Експерти у своєму звіті називають новий безпілотник "Виробом-53" (можливо саме так він фігурує у технічній документації).

За даними військових аналітиків, апарат оснащений автоматичною системою наведення, яка може розрізняти типи цілей і підвищувати ймовірність успішного завдання удару.

Читайте також: У Тамбові хлібокомбінат «випікає» дрони для армії

Корисне навантаження безпілотників "Виріб-53" як і у "Ланцету" залишилося невеликим і становить від трьох до п'яти кілограмів. Цього недостатньо для заподіяння суттєвої шкоди більшості критично важливих військових об'єктів, зазначає ISW.

Проте, нагадують автори огляду, основною метою ударів з використанням великої кількості безпілотників може бути перевантаження систем ППО для наступного удару ракетами.

Читайте також: Американці сумніваються, що Росія виготовлятиме шість тисяч дронів

Про цей тип безпілотника було відомо ще три місяці тому.

Нагадаємо, у липні кремлівський телеканал похвалився фабрикою дронів. Пропагандисти стверджують, що це сама РФ наростила виробництво дронів-камікадзе «Ланцет» утричі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів