У Тамбові хлібокомбінат «випікає» дрони для армії

20:55 16 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Один із російських пропагандистських телеканалів опублікував репортаж із хлібокомбінату, керівництво якого офіційно визнає, що частина виробничих потужностей використовується для потреб російської армії

Хлібокомбінати в Тамбові в центральній Росії офіційно виробляють і безпілотники. Про це  повідомив російський портал Meduza на основі повідомлення державного російського телебачення, пише Dailylviv.com.

Один із російських пропагандистських телеканалів опублікував репортаж із хлібокомбінату, керівництво якого офіційно визнає, що частина виробничих потужностей використовується для потреб російської армії.

Читайте також: Американці сумніваються, що Росія виготовлятиме шість тисяч дронів

Директор заводу Валєрій Ляшенко розповів, що крім хліба, якого випікають 30 тонн на добу, завод також випускає безпілотники «Бекас» і хлібокомбінат, мовляв, здатний виготовляти 250 БПЛА на місяць.

«Навіть у радянські часи кожне виробниче підприємство мало подвійне призначення. Сьогодні, наприклад, виробляємо макарони, а завтра — боєприпаси», — нагадав глядачам державного телебачення його кореспондент.

Читайте також: Росія планує виробляти в Білорусі іранські дрони-камікадзе

Вироблені в Тамбові безпілотники невеликі і мають малу дальність. Їх назвали «на честь маленької пташки, на яку важко полювати», цитує Meduza прокремлівське телебачення.

Нагадаємо, нещодавно кремлівський телеканал похвалився фабрикою дронів. Пропагандисти стверджують, що це сама РФ наростила виробництво дронів-камікадзе «Ланцет» утричі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів