Німеччина збільшить виробництво IRIS-T і для України

14:58 5 вересня 2023 р.

Фото до новини

Німеччина збільшить виробництво систем ППО IRIS-T, яка в Україні збила близько 110 російських ракет.

Про це головний програмний директор компанії Харальд Бушек заявив Reuters, пише Dailylviv.com.

У 2025 році приватна компанія планує побудувати принаймні вісім систем, збільшивши з трьох до чотирьох систем цього року, сказав він журналістам на авіабазі в Тодендорфі на півночі Німеччини.

Виробник зброї Diehl Defense має великий попит на свою продукцію, через вдалу роботу ППО у бойових діях. Цього року планується випустити 3-4 системи, а у 2025 — мінімум 8.

Щодо ракет для них, то у 2023 році виробництво хочуть потроїти. А в наступному збільшити ще у два рази. Тож у 2024 році очікується виготовлення 400-500 ракет.

Наразі Німеччина поставила дві установки IRIS-T в Україну, де вони в основному використовуються для захисту Києва від російських ракетних атак.

Берлін пообіцяв поставити Києву ще шість одиниць IRIS-T і очікує отримати першу з шести систем для своїх ВПС у жовтні 2024 року.

Маючи радіус дії близько 40 кілометрів (25 миль) і огляд на 360 градусів, система IRIS-T SLM використовувалася в Україні для збивання крилатих ракет, якими Москва атакувала електростанції, і літаків, включаючи безпілотники іранського виробництва Shahed.

Перша німецька система ППО IRIS-T уже виконує бойове завдання. Де саме

Другий ЗРК IRIS-T уже в Україні, - ЗМІ

100 пострілів – 100 влучань: ЗРК IRIS-T у Київській області

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів