Неподалік Львова шукають місце для нового полігону твердих відходів

17:28 3 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: zakarpattya.net.ua

У міськраді запевнили: «Проводиться обстеження двох потенційних земельних ділянок».

«Поблизу Львова обстежують потенційні земельні ділянки під новий полігон», –повідомили сьогодні, 3 червня, в прес-службі міськради, де також поінформували:

«Роботи на полігоні у Грибовичах тривають, зараз там працює 60 одиниць техніки та 253 людини. Окрім цього, за словами заступника голови міської комісії з питань ТЕБ і НС Ірини Маруняк, міська влада спільно з облдержадміністрацією та облрадою продовжують активні пошуки території для нового полігону: упродовж двох днів обстежили дві потенційні земельні ділянки. Дослівно ж вона розповіла:

«Станом на сьогодні, роботи на полігоні продовжуються. Цього дня ми також залучили працівників комунальних підприємств. Я б хотіла подякувати підприємцям та підприємствам, які надають техніку, а також рестораторам, які надають їжу для працівників, що працюють на полігоні. Активно укріплюється дамба, і ці роботи будуть продовжуватись до кінця тижня.

Зараз ми разом з облдержадміністрацією та облрадою проводимо активний пошук нової території. Сьогодні були відповідні консультації, і зараз проводиться обстеження двох потенційних земельних ділянок. Обидві – у Львівській області, орієнтовно за 30-40 кілометрів від Львова. Одна з них – неподалік від Миколаєва. Звісно ж, будуть проводитись відповідні обговорення з громадою».

Відзначимо, що за словами керівника управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Ольги Сивак, на наступній сесії міськради депутати розглядатимуть питання призначення бенефіціаром майбутнього кредиту від ЄІБ КП «Львівспецкомунтранс». Нагадаємо, що йдеться про попередні домовленості міста з Банком, у рамках урядової програми, за якою на рекультивацію полігону та будівництво нового сміттєпереробного заводу фінансово-кредитна установа готова виділити близько 40 мільйонів євро».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів