Назвали категорії осіб, яких автоматично візьмуть на ВЛК

10:57 13 жовтня 2024 р.

Фото до новини

У розшуку перебувають ті, не мають військово-облікових документів або мають їх невстановленого зразка.

Про це заявив заступник начальника Івано-Франківського ОТЦК та СП, начальник сектору мобілізаційно-оборонної роботи підполковник Андрій Мороз, пише DailyLviv.com.

«Нагадую, ті хто не має військово-облікових документів теж є порушниками військового обліку. Є також категорія громадян, які мають право на відстрочку від служби, але з якихось причин не оновили дані. Ті, хто має військово-облікові документи невстановленого зразка, також порушники. Таких людей є багато. Всі вони перебувають у розшуку і щоденно виявляються нашими працівниками. Ми передаємо їх представникам поліції, їх притягують до адмінвідповідальності», - сказав підполковник Андрій Мороз.

Також він додав, що далі здійснюються всі заходи щодо того, аби актуалізувати всі дані особи, і якщо вона підлягає призову та мобілізації, то «атоматично проходить військово-лікарську комісію».

«Якщо стан здоров’я людини дозволяє їй проходити військову службу і вона не має права на відстрочку, то для неї відразу визначається навчальний центр і в подальшому підрозділ, де вона буде нести службу», - заявив він.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів