Навчання на Львівщині проінспектували начальники генштабів України й Канади (+відео)

18:12 12 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Керівники генеральних штабів армій двох країн обговорили питання розширення та посилення двосторонньої співпраці.

«На Львівщині зустрілись начальники Генеральних штабів Збройних Сил України та Канади», – повідомили в прес-службі Міноборони, де також опублікували фоторепортаж з Яворівського полігону й розповіли подробиці:

«Під час візиту на Львівщину начальник Генерального штабу Збройних Сил Канади – генерал-полковник Джонатан Ванс – ознайомився із перебігом підготовки українських підрозділів за участі іноземних інструкторів в рамках «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки – Україна» (JMTG-U). Спершу генерал-полковник Джонатан Ванс зустрівся із військовослужбовцями-інструкторами Збройних Сил Канади, які зараз залучені до підготовки українських воїнів у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (МЦМБ) Національної академії сухопутних військ.

Начальник Національної академії сухопутних військ – генерал-лейтенант Павло Ткачук – ознайомив іноземного військового високопосадовця із можливостями навчально-матеріальної бази Центру. Зокрема, члени іноземної делегації оглянули музей історії та сучасності МЦМБ, спеціалізований клас з протидії саморобним вибуховим пристроям та навчально-тренувальний комплекс «MILES», де військовослужбовці різних країн проходять вишкіл за допомогою сучасних високотехнологічних систем імітації ведення вогню. Окрім того, начальник Генерального штабу Збройних Сил Канади генерал-полковник Джонатан Ванс особисто побачив, як канадські фахівці готують українських вояків на одній із ділянок військового стрільбища.

Згодом іноземний гість зустрівся з начальником Генерального штабу й Головнокомандувачем Збройних Сил України – генералом армії України Віктором Муженком. Під час спільного брифінгу військових високопосадовців більш детально ознайомили із можливостями, діяльністю, та найближчими перспективами розвитку МЦМБ. Там же начальники генеральних штабів армій двох країн обговорили питання розширення та посилення двосторонньої співпраці.

Генерал армії України Віктор Муженко зазначив: «Ми задоволені співпрацею із канадською стороною і тим рівнем підготовки наших підрозділів, який вони досягають під керівництвом інструкторів зі Збройних Сил  Канади. Сподіваємось, що ця співпраця триватиме й надалі. Щодо перспектив розвитку Центру підготовки підрозділів МЦМБ, то ми поставили перед собою надзвичайно амбітні цілі, і вже знаходимося на шляху їхнього досягнення. Я сподіваюсь, що до кінця цього року ми завершимо перший етап підготовки даного навчального центру, що дозволить більш якісно і в більшому обсязі готувати наших військовослужбовців».

В свою чергу, його канадський колега, генерал-полковник Джонатан Ванс, підтвердив наміри продовжувати та розширювати напрямки двостороннього партнерства зі Збройними Силами України. За його словами, та справа, яку сьогодні роблять канадські військовослужбовці для України надзвичайно підтримується усіма канадцями. Адже, під час протистояння російській агресії, український народ потребує всебічної підтримки та допомоги. Допомогти українцям у скрутну хвилину – не лише обов’язок всього цивілізованого світу, але й необхідна умова для підтримки безпеки у всьому східноєвропейському регіоні.

На завершення зустрічі генерал армії України Віктор Муженко та генерал-полковник Джонатан Ванс обмінялись пам’ятними сувенірами. А вже днями Міжнародний центр миротворчості та безпеки планує відвідати прем’єр-міністр Канади пан Джастін Трюдо».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів