Найстарша львів’янка, яка родом з Вінниччини, на пенсію вийшла у 89 років

18:14 3 червня 2024 р.

Фото до новини

Олена Рибалко відзначила 107-й день народження.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

У Львові продовжують традицію вітати довгожителів нашої громади, які відсвяткували 100 і більше років. Сьогодні з уродинами привітали першу червневу і найстаршу мешканку Львова – Олену Рибалко. Їй виповнилося 107 років.

«Олена Кирилівна, без перебільшення, видатна жінка. Народилась на Вінниччині і мешкала там до 1944 року, де і закінчила медичний інститут. Згодом переїхала на Львівщину. Була зв’язковою УПА та лікувала поранених. Загалом пані Олена дуже багато працювала і на пенсію вийшла аж у 89 років.

За традицією, ми відвідали ювілярку, привітали від імені Львівської громади та вручили допомогу. Зичимо усіх благ пані Олені, здоров'я, миру та Божого благословення!», – зауважив керівник управління соціального захисту Львівської міської ради Олексій Неділя.

Читайте також10 000 гривень на сторіччя - у Львові привітали довгожительку Марію Левицьку

Нагадаємо, усіх ювілярів, як і щороку, від громади вітають представники міської влади. Традиційно тим довгожителям, які відзначають сто років, на день народження з бюджету надають одноразову матеріальну допомогу в сумі 10 тисяч гривень, пам’ятну монету та вітальний лист від міського голови. Усім же, хто святкує 101 та більше років, – 10 тисяч гривень. Традиція вітання довгожителів у Львові триває вже понад 15 років.

Загалом у 2024 році на виплати одноразової допомоги для львів’ян-довгожителів у бюджеті передбачили 680 тисяч гривень.

Читайте також: Від 101 до 104 років. Дев'ять львів’ян-довгожителів відзначили свої уродини у березні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів