Найбільший в Європі аеропорт перевозитиме низькотемпературні вакцини

16:07 29 листопада 2020 р.

Фото до новини

Для цього будуть використані контейнери завбільшки як автомобіль.

Про це повідомляє Euronews, пише DailyLviv. У той час як вакцини проти Covid-19 ще проходять стадію останніх перевірок, співробітники аеропорту Франкфурта-на-Майні готуються до вирішення безпрецедентного логістичного завдання з транспортування рятувальних вакцин по всьому світу. Франкфурт - найбільший в Європі транспортний вузол для перевезення фармацевтичних товарів.

Розроблена в Німеччині вакцина Pfizer повинна зберігається при температурі -70 градусів за Цельсієм. Аеропорт недавно збільшив інвестиції в високотехнологічні рефрижераторні візки, які перевозять вакцини з ангарів-холодильників у літаки, і тепер їх 20, тому можна завантажувати кілька вантажних суден одночасно.

Філіп Конраді, голова транспортної інфраструктури Fraport: "Як вже говорилося, буде необхідність і в повторній вакцинації, так що у нас ймовірно буде потреба в транспортуванні вакцин знову і знову, щороку або кожні два роки".

Інші препарати, такі як AstraZeneca або вакцина Оксфордського університету, можуть перевозитися при нормальній температурі холодильника. Але і для них потрібні контейнери розміром з автомобіль, в яких використовується сухий лід, щоб зберігати вміст при стабільно низьких температурах. Контейнери зможуть працювати до 120 годин без джерела живлення - цього достатньо, щоб дістатися до найвіддаленіших місць.

В Україні спеціальні камери для надзвичайно низьких температур — мінус 70-80 градусів за Цельсієм — розробляють у Вінниці на місцевому заводі холодильного обладнання «Грін Кул» компанії UBC Group.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів