Начальника міліції Львівщини Загарію й комбата Вольського врятували двоє волонтерів і кілька бійців

00:24 19 лютого 2015 р.

Начальник Львівського обласного управління МВС Дмитро Загарія

Начальник Львівського обласного управління МВС Дмитро Загарія
Фото: скріншот з «YouTube»

Волонтер медичної служби «Хоттабич» Юрій Бондар розповів про те, як насправді відбувався порятунок начальника Львівського обласного управління МВС і командира батальйону спецпризначення «Львів».

«Загарію і Вольського рятував не загін спецназу, а декілька бійців і двоє волонтерів, – повідомило 18 лютого інтернет-видання «iPress.ua», конкретизуючи при цьому

«Автомобіль у якому їхав начальник ГУ МВС у Львівській області Дмитро Загарія і командир батальйону спеціального призначення «Львів» Ігор Вольський підірвався на фугасі на нейтральній території. Двох правоохоронців довелось рятувати невеличкій групі добровольців.

Про це в інтерв'ю «iPress.ua» повідомив волонтер медичної служби «Хоттабич» Юрій Бондар, який брав безпосередню участь у порятунку Загарії і Вольського. «На тому відрізку дороги, який був замінований так званими сепаратистами, спершу підірвався один автомобіль медроти. Ми неодноразово робили спроби туди пробратися, щоб встановити чи є там поранені і евакуювати їх. У нас була інформація, що там є й загиблі. Буквально через короткий відрізок часу на тому ж самому місці підірвався автомобіль Дмитра Загарії», – каже волонтер. 

За його словами, їхати цією дорогою Загарії пордив військовослужбовець з прізвищем Капилов, який запевнив, що шлях є безпечним. «Мені відомо, що там фігурував такий чоловік із прізвищем Капилов, який халатно поставився до того, що там проблемна ділянка. Він сказав, що дорогою можна їхати. От вони поїхали і потрапили там у таку неприємність. Ми із Русланом Дреботом (командир третьої роти батальйону особливого призначення «Львів». – Ред), з кількома його хлопцями і ще одним волонтером з четвертої спроби уночі спершу проїхали певний відрізок дороги машиною, а далі пішки йшли їм назустріч», – розповідає Бондар.

Каже, що просили військових підвезти їх на броньованій техніці, але ті відмовились. «Коли минуло декілька годин після того, як ми привезли Загарію в Артемівськ, то прочитали в інтернеті інформацію про те, що його вивезли за третьою спробою, що працювала «спецура» за підтримки Національної гвардії, Збройних Сил України, що це була група із 27 осіб. Це було смішно читати – дурний піар. Бійці на останньому блокпості, які нас пропускали, самі сміються з цього і кажуть, щоб спитали їх про це – вони розкажуть, як все було», – додав Юрій Бондар».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів