На заході найбільше російських цілей знищив Львівський зенітно-ракетний полк, - ПК Захід

09:19 6 серпня 2023 р.

Фото до новини

Від початку широкомасштабного вторгнення зенітні ракетні підрозділи Повітряного командування «Захід» знищили у зоні своєї відповідальності 228 цілей.

Про це повідомило Повітряне командування "Захід" Повітряних Сил ЗС України, пише Dailylviv.com.

Повітряне командування «Захід» відповідає за захист від ударів з повітря восьми областей заходу України.

Від початку широкомасштабного вторгнення зенітні ракетні підрозділи Повітряного командування «Захід» знищили у зоні своєї відповідальності 228 цілей. Це 152 крилаті ракети і 76 БПЛА ворога.

Найбільше знищених ворожих цілей тут на рахунку підрозділів ЗРК С-300 Львівського зенітного ракетного полку імені гетьмана Івана Виговського.

Ще 28 ворожих цілей, 25 крилаті ракети та 3 БПЛА, було знищено авіацією.

Перша Галицько-Волинська радіотехнічна бригада ПвК «Захід» щосекунди без перерви стежить за обстановкою в повітряному просторі. Радіолокаційні станції вдень і вночі «сканують» небо на сотні кілометрів, аби виявити в повітряному просторі небезпечні об’єкти та передати на командні пункти інформацію про них для подальшого знищення зенітними ракетними підрозділами чи авіацією.

Командувач Повітряного командування «Захід» бригадний генерал Борис Генов розповів, що початок широкомасштабного російського вторгнення багато зенітних ракетних підрозділів ПвК «Захід» зустрічали на позиціях поблизу південних, північних і східних кордонів України. На рахунку цих наших зенітних ракетних підрозділів 811 знищених цілей: 77 літаків, 23 гелікоптери, 193 крилаті ракети та 518 безпілотних літальних апаратів ворога. 

Президент нагородив Львівський зенітний ракетний полк

ППО знищила 57 повітряних цілей багатохвильової атаки ворога, - ПС ЗСУ

Влучань у південних регіонах не допущено, - ОК Південь

ПС ЗСУ знищили 24 балістичні ракети і 13 гіперзвукових ракет-кинджалів, - командувач

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів