На Яворівщині навчалися долати перешкоди на БМП

15:30 10 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Інструктори Навчального центру отримали знання й навички, які вони використовуватимуть для підготовки курсантів.

Як повідомили сьогодні, 10 жовтня, в прес-службі міністерства оборони України, а базі 184-го Навчального центру Національної академії сухопутних військ, відомому також як Яворівський полігон, відбулося планове інструкторсько-методичне заняття з подолання водної перешкоди на БМП. Однак цього разу в ролі курсантів діяли самі інструктори центру.

Вправа складалася з трьох етапів – на першому особливу увагу приділяли підготовці та перевірці готовності БМП до переправи, другий етап полягає в так званому «замочуванні» – коли безпосередньо у водоймищі перевіряють бойову машину на герметичність, третій етап – подолання самої водної перешкоди.

За словами керівника заняття – старшого викладача циклової комісії водіння 184-го Навчального центру, полковника Валерія Виговського, етап «замочування» та перевірка герметизації, в свою чергу, також складається з двох елементів. Спершу, коли машина, перебуваючи у воді, гусеницями торкається ґрунту, а потім – на плаву.

Офіцер також розповів: «Звичайно, ми приділяємо чимало уваги й психологічній підготовці тих, хто навчається. На початках вони мають певний острах, але потім, у процесі здобуття навиків, військовики освоюють всі маніпуляції і це стає звичкою й, навіть, рефлексом»

Після завершення всіх приготувань та «замочування» бойової машини піхоти у водоймі можна дати оцінку тому чи іншому екіпажу, який готував свою техніку. Під час самого подолання водної перешкоди свою майстерність демонстрував уже водій-механік. На цьому етапі життя екіпажу залежить саме від його навченості.

Після виконання вправи з подолання водної перешкоди Солдат Василь Рибаченко поділився такими своїми враженнями: «Я маю велику практику водіння бойових машин піхоти, однак підкорювати водну стихію на цьому грізному металевому «звірі» довелось вперше. Виникає відчуття єдності з машиною, яка може підкорювати і землю, і воду.

За підсумками інструкторсько-методичного заняття полковник Валерій Виговський відзначив, що всі екіпажі із завданням впоралися. Отримані знання та навички інструктори використовуватимуть для підготовки вже своїх курсантів, які проходитиму підготовку у цьому Навчальному центрі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів