На вулиці Львова повернуться військові патрулі служби правопорядку

14:05 3 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації / Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)

Як запевнили в п’ятницю «Щоденний Львів» у прес-службі облдержадміністрації, «бійці комендатури не будуть звичайними «агресивними моралізаторами» з гумовими кийками, яких повинні усі боятись».

У прес-службі облдержадміністрації повідомили сьогодні, 3 квітня, «Щоденному Львову»:

«На Львівщині відновлюють патрулі військової служби правопорядку. Військо без дисципліни існувати не може. Рано чи пізно, кожна армія у своїй структурі створювала орган, покликаний контролювати та підтримувати законність та порядок у власних лавах. 

В Україні таким органом є військова служба правопорядку ЗС України, створена у 2002 році. Кадрові офіцери ВСП та військовослужбовці за контрактом вже отримують бойовий досвід на сході, організовуючи службу у спецкомендатурах, патрулюючи міста, виявляючи порушників військової дисципліни, виловлюючи диверсантів та їх поплічників.

Загалом – завдань на фронті дуже багато. Але не менше їх й у тилу. У квітні-травні цього року мають демобілізувати близько 50 тисяч військовослужбовців, призваних минулого року за мобілізацією.

Загалом, чисельність Збройних сил України має бути збільшена до 250 тисяч осіб. Повертається строкова служба, як засіб підготовки активного кадрового резерву для війська. Тому, армії просто необхідний дієвий інструмент контролю і впливу на таку кількість військовослужбовців.

Всенародний образ воїна-героя, звичайно, кується в окопах на передовій. Однак, його потрібно підтримувати всюди: таке поняття, як імідж структури та честь мундира передбачає дотримання певних норм та правил.

Коли відбувалась лише перша черга мобілізації, виявилась ціла низка проблем суспільства, які «скопіювались» на армію: хуліганство, нестриманість до спиртного, відсутність виконавчої дисципліни в колективах тощо. Офіцери кажуть, боротися із цими явищами в масштабах колективів, які складались виключно з кадрових військових, для яких служба є професією, було значно простіше. Зі збільшенням чисельності особового складу за рахунок мобілізованих громадян, які були фактично висмикнуті з цивільного життя і поставлені в жорсткі армійські статутно-субординаційні рамки, ситуація ускладнилась.

Львів. Концентрація військ в гарнізоні чимала. Тому, на базі Західного територіального управління ВСП найближчим часом буде збільшено кількість особового складу, який здійснюватиме контроль за дотриманням військовослужбовцями статутних норм, правопорядку та військової дисципліни.

На вулиці міста повернуться військові патрулі у тій кількості, що відповідає ситуації та сучасним потребам. Це будуть відповідним чином навчені та мотивовані солдати та офіцери. Бійці комендатури не будуть звичайними «агресивними моралізаторами» з гумовими кийками, яких повинні усі боятись.

Мало лише «зафіксувати» порушника фізичними методами впливу, головне – аргументовано довести йому його неправоту і провину. І навпаки – патрульні ВСП повинні уміти відрізняти звичайного дебошира в формі від людини, неадекватна поведінка якої пов’язана із нервовими розладами внаслідок пережитого бойового стресу.  Тому ми маємо підготувати військові патрулі й, зокрема, до контактів з такими особами.

Окрім звичайних порушників військові патрулі мають брати участь у затриманні ворожих диверсантів, виявляти ухильників від військової служби тощо. Тому, військовий патруль однозначно є і запорукою безпеки в місті,і помічником для громадськості, і пересторогою для потенційних порушників норм поведінки та військової дисципліни з числа військовослужбовців.

За матеріалами Регіонального медіа-центру МО України (м. Львів)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів