На пр. Свободи відреставрували історичні опори ліхтарів

12:12 26 березня 2024 р.

Фото до новини

ЛКП «Львівсвітло» відновило 12 історичних опор вуличного освітлення на пр. Свободи. Зокрема, відреставровано 8 трьохріжкових і 4 п’ятиріжкові опори з ліхтарями.

Традиційно натрієві лампи замінені на енергоощадні та енергоощадні модулі, які не тільки візуально змінюють якість освітлення, але економічно вигідним рішенням.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

«Наше підприємство прагне виконувати не тільки поточну роботу, але й активно брати участь у відновленні історичного ареалу міста Львова. Відтак, в частині пішохідної зони від оперного театру до статуї Матері Божої на пр. Свободи ми замінили 28 опор вуличного освітлення з 68 ліхтарями. Що важливо, з них 12 опор є історичними – 8 трьох ріжкові і 4 п’ятиріжкові. Їх ми відреставрували і встановили енергоощадні лампи.

Читайте також: У Львові буде розумне і економне освітлення

Варто відзначити, що реставрація опор – це багатоетапний процес, який має свої особливості. Всі металеві елементи опор були оцинковані та пофарбовані, натрієві лампи замінені на енергоощадні та енергоощадні модулі, які не тільки візуально змінюють якість освітлення, але ще є і економічно вигідним рішенням», - розповідають у ЛКП «Львівсвітло».

Також на ділянці від оперного театру до статуї Матері Божої прокладено нову підземну кабельну мережу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів