На площі Галицькій у Львові демонтують і огорожу, і стіну пам'яті, створену американцем

15:27 23 червня 2022 р.

Фото до новини

Американець Лео Соло з власної ініціативи створив тимчасовий меморіал на огорожі, що на площі Галицькій. У липні він повернеться до Львова.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

За словами Андрія Зозулі, голови Галицької районної адміністрації, реконструкція площі ще незавершена. З огляду на воєнний стан реалізація цього проєкту призупинена, однак площу відкриють для пішоходів.

«Реконструкція пл. Галицької ще не є завершена. Частину робіт із благоустрою вдалося виконати минулого року, ще залишилося доставити частину вуличних меблів та обладнати і підсвітити сам фонтан. Однак, для зручності пішоходів, сьогодні поступово демонтовуємо огорожу. Щоб було безпечно проходити, усі розриття замостимо плиткою ФЕМ. На сьогодні благоустрій цієї території на пл. Галицькій виконано на 60%», - розповів Андрій Зозуля.

Андрій Зозуля також повідомив, що фотографії і квіти, які були розміщені на частині огорожі, теж демонтували і передали в управління туризму Львівської міськради .

«Ми сконтактували з американцем Лео Соло, який з власної ініціативи створив тимчасовий меморіал на огорожі, що на пл. Галицькій. Подякували йому за повагу та вшанування пам’яті українців, які загинули від рук рашистів, а також пояснили, що демонтуємо стіну, позаяк огорожу забирають. Усі фото та квіти будуть збережені. 

Лео планує повернутися до Львова у липні. Тоді ми вже разом подумаємо, чи матиме його проєкт продовження», – розповіла керівниця управління туризму ЛМР Христина Лебедь. 

«Стіну пам’яті» американець Лео Сото створює у різних містах світу. Меморіал у пам’ять про українців Лео Сото створив у Львові та Варшаві два місяці тому.

У Львові відновили реконструкцію вулиці Шевченка

Ще 300 м вулиці Шевченка у Львові відкрили для проїзду транспорту

Реконструкція проспекту Чорновола: пішохідний бульвар, дощові сади, дитячі та спортивні майданчики

Мер Львова виміняв у депутатів шикарний пішохідний бульвар на багатоповерхову офісно-житлову будівлю

Ексдиректор смітив грошима на реконструкції сміттєзвалища у Великих Грибовичах

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів