На офіцерські посади призначатимуть осіб з бойовим досвідом без військової освіти

08:33 19 липня 2023 р.

Фото до новини

Такі офіцери мають не пізніше шести місяців від дня припинення чи скасування воєнного стану пройти курс військової підготовки за напрямом, який відповідає профілю службової діяльності.

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом закон про внесення зміни до статті 20 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо комплектування Збройних Сил України посадовими особами офіцерського складу на особливий період, яким дозволено у період воєнного стану призначати на офіцерські посади бійців без військової освіти за умови проходження ними тримісячного випробування на офіцерській посаді. 

Про це пише Dailylviv.com.

Закон передбачає, що у період дії воєнного стану на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу приймаються особи «сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, не менше трьох місяців брали безпосередню участь у воєнних (бойових) діях та не менше трьох місяців успішно виконують службові обов’язки на посадах осіб офіцерського складу».

Тобто на офіцерські посади тепер можна призначати осіб з бойовим досвідом, однак без військової освіти. Перелік офіцерських посад на які можуть призначатися зазначені особи, визначається відповідно Міністерством оборони України та іншими центральними органами виконавчої влади, які відповідно до закону здійснюють керівництво військовими формуваннями.

Призначені відповідно до закону офіцери мають не пізніше шести місяців від дня припинення чи скасування воєнного стану пройти курс військової підготовки за напрямом, який відповідає профілю службової діяльності.

Офіцерські звання присвоюватимуть захисникам, які не мають вищої освіти

На Львівщині кличуть на військову службу за контрактом: які вигоди обіцяють

Наступного року понад 19 тисяч військових ЗСУ пройдуть навчання у Великій Британії

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів