На Львівщину повернулися з війни на сході України 5800 її учасників, – ЛОДА

11:24 15 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Національної гвардії України

Голова облдержадміністрації Олег Синютка наголосив: «У Львівський області, на сьогодні, є 5800 людей, які повернулися з АТО».

«У Львові учасники АТО спілкувались з місцевою владою», – повідомили сьогодні, 15 грудня, в прес-службі Національної гвардії України, де також розповіли подробиці:

«Начальник Західного територіального управління Національної гвардії України, полковник Олег Сахон, а також офіцери управління за напрямками взяли участь в загальних зборах демобілізованих учасників АТО з представниками влади. Захід відбувся за ініціативи голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки.

Для вирішення нагальних проблем демобілізованих учасників АТО та членів їх сімей на збори були запрошені керівники силових структур Львівщини, представники військових комісаріатів, керівники соціальних служб, районів, Держгеокадастру. Разом з учасниками АТО прийшли представники громадських об’єднань, волонтерських організацій та благодійних фондів області.

Олег Синютка наголосив: «У Львівський області, на сьогодні, є 5800 людей, які повернулися з АТО. Я хотів би, щоб в цьому залі ми відверто обговорили і знайшли шляхи вирішення ваших наболілих проблем. Державні чиновники, не мають права забувати про тих, хто пішов захищати нашу країну».

Проблемні питання, які звучали в залі, в основному були адресовані представникам місцевих органів влади, військовим комісаріатам та стосувались отримання житла та земельних ділянок, необхідністю фінансової допомоги, безкоштовного лікування, реабілітації, працевлаштуванням, отриманням різного роду соціальних пільг, військових пенсій та виплат. Окрім зауважень, учасники АТО висловлювали і слова подяки на адресу обласного департаменту соціального захисту населення, Пенсійного фонду та керівників районів за надану допомогу.

На завершення зборів голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка наголосив, що зустрічі з демобілізованими учасниками АТО та членами їх сімей в подальшому відбуватимуться регулярно. Крім того, він додав, що також планує до Різдвяних свят окремо зустрітись та поспілкуватися із воїнами АТО, які перебували у полоні бойовиків».

Про це повідомили сьогодні, 15 грудня, в прес-службі Національної гвардії України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів