На Львівщині знищили 728 вибухонебезпечних предметів

12:15 18 жовтня 2018 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/MNSLVIV

В обласному управлінні ДСНС запевнили: «З початку року на території Львівщини було виявлено 728 вибухонебезпечних предметів та 57 набоїв до стрілецької зброї в 216 місцях».

Про це повідомили в четвер, 18 жовтня, в прес-службі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Львівській області, де також розповіли: «17 жовтня фахівцями піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено три боєприпаси часів Другої світової війни. Зокрема – 82-міліметрову мінометну міну, виявлену під час прогулянки в лісі на відстані один кілометр від житлових будинків у селі Салашка в Бродівському районі й мінометну міну калібру 120 міліметрів та підривник РГМ, виявлені під час проведення земляних робіт на присадибній ділянці на відстані 20 метрів до житлових будинків на  вулиці Заставки в Бродах та 700 метрів до дороги «Київ-Чоп»

«17 жовтня о 09:53 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в селі Черневе в Мостиському районі під час проведення земляних робіт в полі на відстані 100 метрів від житлових будинків виявлено предмет, ззовні схожий на мінометну міну. По факту виявлення боєприпасу повідомлено правоохоронні органи та подано заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення», – поінформували також в обласному управлінні ДСНС.

«З початку року на території Львівської області було виявлено 728 вибухонебезпечних предметів та 57 набоїв до стрілецької зброї в 216 місцях, – повідомили також у прес-службі Головного управління ДСНС України у Львівській області, де також закликають бути вкрай обережними у разі виявлення подібних предметів і рекомендують: «Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку терміново повідомте безпосередньо Службу порятунку «101» або місцеві органи влади».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів