На Львівщині знешкодили 30 боєприпасів

10:08 9 жовтня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

Вибухонебезпечні предмети знайшли під час збирання грибів у лісі.

«8 жовтня о 14:20 піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знешкоджено 30 одиниць артилерійських снарядів часів Другої світової війни калібру 105 міліметрів. Боєприпаси виявили під час збирання грибів у лісі поблизу села Бендюга в Сокальському районі», – повідомили сьогодні, 9 жовтня, в прес-службі Львівського обласного управління ДСНС, де також поінформували:

«Цього ж дня в селі Мшанець Старосамбірського району під час проведення земляних робіт на приватній присадибній ділянці, на відстані 50 м від житлового будинку, виявлено предмет, ззовні схожий на артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

У селі Гологори Золочівського району під час збирання грибів в лісі знайшли підозрілий предмет, ззовні схожий на мінометну міну часів війни. Також під час збирання грибів в лісі у селі Дітківці Бродівського району помітили предмет, ззовні схожий на мінометну міну часів Другої світової війни.

Про факт виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення і знищення боєприпасів. Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує порядок дій, якщо ви виявили вибухонебезпечний предмет: перш за все, позначити місце знаходження вибухонебезпечного предмета, огородити його; встановити видимий орієнтир, по можливості – виставити охорону; негайно повідомити про знахідку до Служби порятунку «101», чітко вказати місцезнаходження небезпечного предмета, свою адресу та телефон для можливості отримання піротехніками необхідної додаткової інформації».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів