На Львівщині збільшать кількість блокпостів і посилять заходи безпеки

18:11 28 вересня 2023 р.

Фото до новини

Сьогодні, 28 вересня, у Львівській ОВА провели засідання Ради оборони області. За підсумками засідання прийняли низку рішень.

Крім того, на деяких ділянках обмежать рух вантажівок під час повітряних тривог та комендантської години.

Про це сьогодні, 28 вересня, під час брифінгу повідомив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик, повідомляє пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

«Під час засідання були заслухані звіти представників силових відомств і наших військових, зокрема Служби безпеки України, командувача ПВК Захід, і як наслідок ухвалили рішення про посилення певних безпекових заходів з метою забезпечення громадської безпеки в області, особливо в умовах початку опалювального сезону як додаткового ризику для стратегічних об’єктів, в тому числі об’єктів енергетичної інфраструктури»,  - розповів під час брифінгу за підсумками Ради оборони у офіційному медіацентрі при ЛОВА перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

"Один з моментів посилення безпекових заходів – встановлення додаткових блокпостів", — каже посадовець.

За словами речниці СБУ у Львівській області Роксолани Яворської, такі заходи потрібні для того, аби не допустити вчинення різного роду провокацій, дестабілізації суспільно-політичної ситуації та проникнення диверсійно-розвідувальних груп, які можуть чинити диверсії та теракти у регіоні.

Також, за словами Андрія Годика, під час повітряних тривог та комендантської години на деяких ділянках буде обмежено рух вантажного та великогабаритного транспорту.

"Це робиться для того, щоби наші оборонці неба могли активно виявляти шахеди. Транспорт створює певний шум. А нашим оборонцям потрібна максимальна тиша, щоби забезпечити нашу безпеку", — говорить перший заступник начальника Львівської ОВА.

Що ж стосується комендантської години, то її тривалість поки що не змінюється. Проте з наближенням зимового періоду вона може збільшитися. Про це повідомлять додатково.

Нагадаємо, на даний час комендантська година на Львівщині триває  00:00 до 05:00 год. 

До теми

Перевірка автомобілів: на Львівщині встановили більше 40 блокпостів

Мешканців Львівщини закликають самовільно не встановлювати блокпости на дорогах та в населених пунктах

Самозванців на самовільно збудованих блокпостах судитимуть

У Львові вивозять шини з блокпостів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів