На Львівщині завершився чемпіонат дресирувальників службових собак ДПСУ

17:52 18 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України в інтернет-мережі «Facebook»

Перше місце виборола команда Кінологічного навчального центру.

У Кінологічному навчальному центрі Держприкордонслужби, що у Великих Мостах на Львівщині, закінчився чемпіонат Державної прикордонної служби України з дресирування службових собак», – повідомили сьогодні, 18 липня, в Західному регіональному управлінні ДПСУ, де також розповіли подробиці:

«Двадцять чотири кінологи із розшуковими та спеціальними собаками змагалися у складі шести команд. В змаганнях брали участь службові собаки таких порід, як німецька вівчарка, бельгійська вівчарка малінуа, лабрадор, спанієль, ягдтер’єр.

Чотирилапі охоронці державного рубежу змагалися у таких дисциплінах, як пошук та затримання порушників, пошук наркотиків та вибухових речовин, а також пошук тютюнових виробів . Судді змагань оцінювали навички загальної слухняності собак, їхню роботу за запаховим слідом, навички захисту, охорони ділянки місцевості та огляду багажу й транспортних засобів. 

У зв’язку із проведенням антитерористичної операції, особливу увагу журі приділяє агресивності собаки. Скажімо розшукові собаки демонстрували навики захисту та переслідування людини за запахом. Спеціальні – шукали вибухові речовини, зброю, боєприпаси, які відносяться до засобів терору. Важливим елементом для усіх чотирилапих було виявлення «розтяжок» на місцевості». 

За підсумками змагань призові місця розділили між собою: перше місце команда посіла Кінологічного навчального центру із загальним результатом 846 балів; друге місце – команда Львівського прикордонного загону із загальним результатом 590 балів; третє місце – команда Чопського прикордонного загону із загальним результатом 505 балів».

Про це повідомили сьогодні, 18 липня, на сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували фотрепортаж з чемпіонату.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів