На Львівщині завершилися міжнародні навчання рятувальників «Україна-2015» (відео, оновлено)

10:20 25 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

Голова Державної служби з надзвичайних України Микола Чечоткін, підсумовуючи результати навчань зазначив, що всі завдання, які були поставлені перед командами-учасниками, виконані на високому професійному рівні.

24 вересня на Львівщині відбулася церемонія закриття міжнародних навчань з ліквідації надзвичайних ситуацій «Україна-2015». Голова Державної служби з надзвичайних України Микола Чечоткін, підсумовуючи результати навчань зазначив, що всі завдання, які були поставлені перед командами-учасниками, виконані на високому професійному рівні.

«Ці навчання були надзвичайно важливими для нас, адже дали змогу підрозділам ДСНС на практиці відпрацювати механізми реагування на надзвичайні ситуації різного характеру. Спільні міжнародні навчання є доказом того, що Україна продовжує шлях до інтеграції в європейську систему цивільного захисту», – зазначив Микола Чечоткін.

Своєю чергою, керівник Євроатлантичного координаційного центру реагування на надзвичайні ситуації природного та техногенного характеру Гюнтер Бретшнайдер зауважив, що в ході навчань українські рятувальники продемонстрували високий рівень готовності професійно реагувати на надзвичайні ситуації. Він зазначив, що рівень підготовки підрозділів ДСНС дозволяє їм спільно із зарубіжними колегами брати участь у міжнародних рятувальних операціях.

Про це повідомили сьогодні, 25 вересня, в прес-службі ДСНС. Натомість телевізійники розповіли в п’ятницю:

«На Львівщині пройшли потужні навчання за участі рятувальників з понад 30 країн світу. Евакуація людей з багатоповерхівок, знешкодження вибухових пристроїв та ліквідація великої лісової пожежі з залученням авіатехніки.

Так на Львівщині пройшов останній день спільних навчань України та підрозділів НАТО. На відміну від попередніх – ці маневри не військові, а мають на меті підвищити бойову готовність рятувальних служб.

Організатори визнають: настільки масштабний захід в Україні провели вперше. На цих навчаннях усе по-справжньому – парашутисти десантуються в район катастрофи, людей евакуйовують з охопленої полум’ям висотки». 

Про це повідомили сьогодні, 25 вересня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів