На Львівщині залучатимуть до розбудови інфраструктури німецькі компанії

11:36 13 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

Статс-секретар Федерального міністерства транспорту і цифрової інфраструктури Німеччини Райнер Бомба запевнив: «Україна для іноземних кампаній стає досить привабливою країною, незважаючи на ситуацію, яка зараз є на сході країни».

«Львівщина залучатиме німецькі компанії для розбудови інфраструктури», – повідомили в прес-службі Львівської обласної ради, де також розповіли подробиці:

«Питання налагодження співпраці щодо розбудови дорожньої інфраструктури та залучення інвестицій у Львівську область обговорили у вівторок, 12 липня, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський на зустрічі із статс-секретарем Федерального міністерства транспорту і цифрової інфраструктури Німеччини Райнером Бомбою. Зокрема, Олександр Ганущин зазначив:

«На Львівщині ми спільно з обласною адміністрацією намагаємося бути єдиними в питанні господарського розвитку області і я переконаний, що політична згода – це ознака стабільності. У нас позитивний бізнес-клімат, тут вільно себе почувають іноземні компанії і кількість бажаючих розмістити свої виробництва в області є дійсно велика.

Ми зосереджуємо основну увагу на розвитку інфраструктури, ми є лідерами за об’ємом вкладених фінансових ресурсів у ремонт доріг як з державного, так і з обласного бюджету, а також за рахунок залучення кредитних коштів. Для області дуже важливими також є питання будівництва концесійної дороги Львів-Краківець та вузької залізничної колії європейського стандарту. Тому досвід німецьких компаній є важливим і цікавим для реалізації таких великих інвестиційних проектів. Депутатський корпус обласної ради налаштований на співпрацю, бо добре розуміє що підтримка інвестора – це підтримка бюджету, а відповідно і краща якість життя в області».

Своєю чергою, статс-секретар Федерального міністерства транспорту і цифрової інфраструктури Німеччини Райнер Бомба зазначив: «Україна для іноземних кампаній стає досить привабливою країною, незважаючи на ситуацію, яка зараз є на мході країни.

«Тема інфраструктури для нас є особливо важливою, оскільки є ключем для успішного розвитку економіки. Ми можемо зі свого боку запропонувати вам німецьку експертизу тих проектів, які ви прагнете реалізувати у себе в області, а також рекомендувати німецькі компанії, які можуть брати у них участь».

Окрім того, Райнер Бомба висловив переконання в тому, що Україна має бути невід’ємним учасником реконструкції та розбудови автомагістральних та залізничних мереж, які зараз розробляються в Європі, та про продовження таких автомагістралей і до України. Сторони також домовилися організувати зустріч українських та німецьких підприємців для ознайомлення з потенціалом та можливостями області та налагодження конструктивної співпраці».

Натомість у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації розповіли:

«Львівщина налагоджуватиме співпрацю з Німеччиною у сфері розбудови інфраструктури. Про можливість залучення іноземних інвестицій та розвиток інфраструктурних об'єктів на території Львівщини йшлося на зустрічі першого заступника голови Львівської облдержадміністрації Ростислава Замлинського зі статс-секретарем Федерального міністерства транспорту і цифрової інфраструктури Німеччини Райнером Бомбою у вівторок, 12 липня.

Ростислав Замлинський наголосив: «Залучення іноземних інвестицій на Львівщину є для нас пріоритетним завданням, оскільки вони тісно пов'язані із розвитком інфраструктури. Зокрема важливим на сьогодні є будівництво доріг, розбудова митних переходів тощо».

Акцентував перший заступник голови ЛОДА на першочергових проектах, які варто реалізовувати спільними зусиллями. Зокрема на таких як будівництво концесійної дороги Львів-Краківець та ремонт інших доріг, будівництво вузької євроколії, яка сполучатиме Україну з Європою та дасть можливість пожвавити логістичні процеси, а також розроблені інфраструктурні проекти новоутворених громад у рамках реформи децентралізації та інші.

Зі свого боку, статс-секретар Федерального міністерства транспорту і цифрової інфраструктури Німеччини розповів про співпрацю із Україною у сфері розбудови інфраструктурної мережі та зацікавленість німецьких компаній інвестувати у Львівщину, а також поділився досвідом успішного залучення коштів для розвитку транспортної інфраструктури. Райнер Бомба зазначив: «Тема інфраструктури для нас є особливо важливою, оскільки є ключем для успішного розвитку економіки. На сьогодні ми долучаємося до реконструкції європейських мережевих автомобільних та залізничних шляхів, також розробляємо нові проекти у сфері мережевого об'єднання із можливістю продовження до України. Ми вважаємо, що Україні теж варто долучатися до таких важливих проектів. Зі свого боку готові залучати до реалізації ваших проектів різні німецькі підприємства».

Обговорили сторони і позитивний інвестиційний досвід європейстких компаній на території нашої області та домовилися організувати зустріч українських та німецьких підприємців для налагодження подальшої співпраці».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів