На Львівщині загинули внаслідок пожежі 54 корови

08:54 22 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

Загоряння ліквідовували п’ять підрозділів вогнеборців.

«21 грудня о 19:27 у селі Новий Витків у Радехівському районі на території приватного орендного сільськогосподарського підприємства виникла пожежа в цегляному корівнику розміром 90х21 метрів. В наслідок чого отруїлися продуктами горіння та загинули 54 голови великої рогатої худоби й було знищено вогнем 60 тонн сіна та соломи й 540 квадратних метрів даху. Пожежу ліквідовано о 23:50 силами п’яти пожежних підрозділів.

Причини події з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка», – повідомили сьогодні, 22 грудня, на сайті департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації. Натомість у прес-службі Львівського обласного управління ДСНС розповіли у вівторок:

«21 грудня о 19:27 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу  в корівнику на території приватного підприємства в селі Новий Витків у Радехівському районі. Перехожі помітили дим та викликали рятувальників.

На момент прибуття рятувальників вогонь охопив значну частину даху будівлі, а токсичний дим продуктів горіння заповнив все приміщення корівника. В результаті розвідки пожежі вогнеборці виявили загиблих тварин.

Загалом у наслідок пожежі отруїлися продуктами горіння та загинули 54 одиниці великої рогатої худоби. У корівнику зберігалася велика кількість сіна, яке має здатність швидко займатися. Це спричинило сильне задимлення, що ускладнювало процес ліквідації пожежі.

Вогнеборці врятували із небезпечного приміщення живих корів, а також витягнули автомобіль «ГАЗ-53». Окрім цього, рятувальники запобігли перекиданню пожежі на сусідній корівник, розташований поруч.

Пожежу локалізували о 21:33 та повністю ліквідували о 23:50. Внаслідок займання знищено 60 тонн сіна та 540 квадратних метрів даху. Завдяки кваліфікованим діям надзвичайників врятовано 25 голів великої рогатої худоби та автомобіль «ГАЗ-53».

До ліквідації пожежі залучили 12 рятувальників та три одиниці спецтехніки. Попередня ймовірна причина виникнення пожежі – коротке замикання електромережі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів