На Львівщині визначають кращих в Україні прикордонників-кінологів (відео)

16:32 19 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: dpsu.gov.ua

Цьогоріч через проведення антитерористичної операції особливу увагу журі приділяє агресивності чотирилапих охоронців державного рубежу.

«У Кінологічному навчальному центрі Держприкордонслужби у Великих Мостах на Львівщині триває шостий чемпіонат Державної прикордонної служби України з дресирування службових собак. Участь у змаганнях беруть 18 кращих кінологів та службових собак із усієї України», – повідомили сьогодні, 19 листопада, «Щоденному Львову» в Держприкордонслужбі, де також поінформували:

«Чотирилапі охоронці державного рубежу змагаються у таких дисциплінах, як пошук та затримання порушників, пошук наркотиків та вибухових речовин. Судді змагань – представники Всеукраїнської громадської організації «Кінологічна спілка України» та кінологи-прикордонники.

Ревізори оцінюють навички загальної слухняності собак, їх роботу по запаху сліду, навички захисту, охорони ділянки місцевості та огляду багажу й транспортних засобів.    Цьогоріч через проведення антитерористичної операції особливу увагу журі приділяє агресивності собаки.

Головний суддя змагань – начальник кінологічного відділу Адміністрації Держприкордонслужби Михайло Вдовенко – розповів: «У розшукових собак ми посилили навики захисту, переслідування людини по запаху сліду. У роботі спеціальних собак робимо ставку на пошук вибухових речовин, зброї, боєприпасів – тобто засобів терору, які можуть використовувати злочинці. Також усіх чотирилапих ми привчаємо до виявлення розтяжок на місцевості».

Про це повідомили сьогодні, 19 листопада, на сайті Держприкордонслужби, де також опублікували фотогрфії й відео зі змагань.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів