На Львівщині вишколюють за стандартами НАТО підрозділи 53-ї бригади

12:35 25 лютого 2020 р.

Фото до новини

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки підрозділи окремої механізованої бригади проходять колективний вишкіл за стандартами НАТО.

Про це повідомили у міністерстві оборони України, де також розповіли, що у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулася урочиста церемонія початку колективної підготовки підрозділів 53-ї окремої механізованої бригади в рамках Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи – Україна («JMTG-U»). З цієї нагоди з напутнім словом перед воїнами бригади та їхніми командирами виступив перший заступник командувача військ Оперативного командування «Схід» – полковник Владислав Клочков, який наголосив на важливості обміну досвідом та набуття українськими підрозділами нових спроможностей, які ґрунтуються, зокрема, й на стандартах армій держав-членів НАТО, й висловив щиру вдячність іноземним військовослужбовцям, які беруть участь у підготовці підрозділів Українського війська.

Своєю чергою, начальник Навчального центру підготовки підрозділів, полковник Павло Рожко, окреслив основні напрямки, де військовослужбовці повинні докласти максимум зусиль, щоб ефективно засвоїти інтенсивну програму підготовки. З вітальними словами також виступили представники американського та канадського контингентів – підполковник Деніел Волш та майор Джон-Пол Райт. На завершення урочистої церемонії відбулося коротке спільне богослужіння, яке здійснили українські, американські та канадські військові капелани.

Колективна підготовка підрозділів 53-ї окремої механізованої бригади триватиме у МЦМБ впродовж майже двох місяців. За цей час військовослужбовців бригади

повинні пройти інтенсивний вишкіл задля злагодження взводів, рот, батальйонів і, зрештою, всієї бригади.
Водночас, штаб бригади навчатиметься планувати та здійснювати операції у форматі організаційно-штатної структури та за стандартами армій Північноатлантичного Альянсу. Фінальним етапом підготовки стане проведення бригадних навчань з бойовою стрільбою.

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині відбудуться масштабні військові навчання.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів