На Львівщині зареєстрували 452 пожежі сухої трави

09:32 19 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/MNSLVIV

Рятувальникам доводиться раз у раз гасити пожежі сухої трави, листя та сміття, щоб не допустити вогонь до будівель і лісових насаджень.

Про це повідомили в прес-службі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Львівській області, де також розповіли: «Від початку року на Львівщині виникло 452 пожежі сухої трави та очерету, а також 23 пожежі торфу.  Основними причинами виникнення таких пожеж є підпали або необережне поводження з вогнем».

«Причиною таких загорань найчастіше стають горе-господарі, які не здогадуються, якої шкоди завдають довкіллю. Найбільше пожеж сухостою у поточному році виникло у Пустомитівському, Сокальському, Жовківському та Яворівському районах. Внаслідок таких пожеж нищиться не лише флора та фауна, але й згорає людське майно», – поінформували також в обласному управлінні ДСНС

«Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до мешканців з проханням дотримуватись елементарних заходів пожежної безпеки і, в першу чергу, не палити траву на території своїх присадибних ділянок і на дачах, – повідомили також в обласному управлінні ДСНС. – В жодному разі не розводьте багаття поблизу будівель і не залишайте його без нагляду. Також не розпалюйте багаття в лісі - це дуже небезпечно. Не дозволяйте дітям підпалювати суху траву!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів