На Львівщині врятували з фронту понад 3800 домашніх тварин: яка їхня доля (відео)

13:17 8 вересня 2022 р.

Фото до новини

Андріані Байло від початку повномасштабної війни вдалося врятувати близько 3800 домашніх тварин, яких привезли з Бучі, Бородянки, а також з Харкова, Запоріжжя.


Частину тварин вдалось прилаштувати у Львові, частину — вивезли за кордон. 

Про це Dailylviv.com розповіли у Всеукраїнській інформаційній кампанії «Пліч-о-пліч» .

«Я є головою громадської організації «Зелена сила», яка націлена в основному на зоозахисну діяльність: заборона дельфінаріїв, притравочних станцій, також у нас є багато ініціатив щодо змін в мисливському господарстві. Дуже чекали, що будуть хороші зміни в цьому напрямку. Але, на жаль, як почалася повномасштабна війна, всі наші плани було зруйновано», -  розповідає зоозахисниця Андріана Байло. 

Вона згадує якою була ситуація з тваринами в гарячих точках у перший день війни.

«Вже ввечері 24-го лютого до нас було багато звернень від власників тварин, опікунів, волонтерів, які живуть в гарячих точках про те, що їм треба кудись з тваринами виїжджати. Ми зрозуміли, що тварин буде багато. І так Орест Залипський, засновник «Домівки врятованих тварин», сказав, давайте об'єднуватися, робити штаб на базі «Домівки» і будем допомагати.

Так ми почали працювати у двох напрямках. Перший — це евакуація, зустріч собак та котів і інших звірів з гарячих точок. А другий — це допомога з кормами. Нам привозили іноземні громадські організації корми, які ми переправляли в гарячі точки. І так з початку, від 24-го лютого, ми відправили вже 370 тонн корму. А також прийняли 3800 тварин. Це коти, собаки, гризуни, кози, лисиці», — каже пані Андріана. 

Андріана Байло розповідає про допомогу Львів'ян та гостей міста.

«Львів'яни та гості міста дуже допомагають нам. Вони приходять кожен день вигулювати тварин. Іноді черга сягає 50 людей. Без цього не уявляємо, як би ми справлялися. Також допомагають кормами, поширюють наші дописи про прилаштування, що дуже важливо. Розповідають друзям, рекламують. Це дуже цінно для нас», - каже Андріана. 

За 45 км від Львова будують притулок для тварин

У Львові відкриють центр "усиновлення" для котів та собак

У Львові врятували тварин від фотографів

Бізнес на диких тваринах: у Львові розповіли, що з цим робити

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів