На Львівщині відбувся черговий випуск фахівців ПТРК

16:40 13 березня 2019 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

У школі підготовки фахівців протитанкових ракетних комплексів на Львівщині відбувся черговий випуск спеціалістів

Про це повідомили в середу, 13 березня, в прес-службі міністерства оборони України , де також розповіли: «У школі підготовки фахівців протитанкових ракетних комплексів, яка діє у складі 184-го Навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, відбулися контрольні заняття з випускниками. Як пояснив командир 356 навчального артилерійського полку, полковник Юрій Тищенко, для складання випускного іспиту всі учасники курсу підготовки напередодні були виведені на полігон, де військовослужбовці мали добу прожити в лісі, облаштувати укриття, переночувати і наступного дня на спеціально підготовлених контрольних місцях скласти іспит зі всіх предметів, чому навчалися упродовж 45 навчальних днів».

«Завдання для випускників було не з легких. Військовослужбовці здавали іспити за екзаменаційними білетами і діяли за завданнями, які були в них зазначені. Курс підготовки передбачав всі аспекти тактичних дій розрахунків сучасних протитанкових ракетних комплексів «Корсар» та «Стугна-П». А це й досконале знання матеріально-технічного бази озброєння, тактичних дій розрахунку на полі бою, орієнтування та топографії, вмінь користування сучасними засобами зв’язку, тактичної медицини, інженерної підготовки, маскування та багато іншого», – поінформували також у військовому відомстві.

Полковник Юрій Тищенкою зазначив: «Наше головне завдання навчити фахівців ПТРК досконало користуватися довіреним їм озброєнням. Військовослужбовці мають засвоїти, що їхні дії дуже подібні на дії снайперських груп: непомітно висунутися на лінію вогню, здійснити один влучний пуск ракети і непомітно залишити позицію, при чому обов’язково залишитися живими.  Такого темпу навчання, психологічного навантаження багато-хто не витримує. Значний відсів кандидатів відбувається ще на початкових стадіях навчання. На кожному занятті зі слухачами працює психолог, який слідкує за поведінкою військовослужбовців, щоб втрутитися якщо щось піде не так, аж до відрахування слухача зі школи. Такий підхід дозволяє підготувати справжніх фахівців. Тобто до завершення курсу та випускних іспитів доходять далеко не всі, хто вирішив стати справжнім проти танкістом».

«Завершилися іспити бойовими пусками ракет сучасних українських ПТРК. Але не всім випускникам довелося це зробити – мішені уражали кращі. Загалом було випущено одну ракету ПТРК «Стугна-П» та дві ракети ПТРК «Корсар». За стрільбою кращих протитанкістів спостерігав начальник Генерального штабу й Головнокомандувач ЗС України генерал армії України Віктор Муженко та учасники науково-практичної конференції з питань застосування протитанкових ракетних комплексів. Усі випускники школи підготовки фахівців ПТРК отримали відповідні сертифікати та свідоцтва», – повідомили також у прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів