На Львівщині усиновили торік 55 дітей-сиріт

12:00 17 січня 2017 р.

Кількість усиновлень у Львівській області зросла в порівнянні з 2015 роком зі 45 до 55.

Начальник служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації Володимир Лис повідомив сьогодні, 17 січня, що впродовж 2016 року у Львівській області були усиновлені 55 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Він також розповів: «При влаштуванні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до сімейних форм виховання, дотримуємось принципу родинного походження та не роз'єднання рідних братів та сестер. Торік, скажімо, відбулися п’ять усиновлень по дві дитини та два усиновлення по три дитини».

За словами Володимира Лиса, у Львівській області невлаштованими до сімейних форм виховання залишилися 225 дітей-сиріт. Зокрема, в закладах системи міністерств освіти і науки, охорони здоров'я та соціальної політики перебувають 167 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, троє виховуються в закладах створених релігійними організаціями, ще 55 навчаються в професійно технічних училищах та вищих навчальних закладах. 

Про це повідомили сьогодні, 17 січня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також поінформували, що у Львівській області кількість усиновлень у порівнянні з 2015 роком зросла з 45 до 55 дітей. А на обліку кандидатів в усиновлювачі перебувають 163 подружні пари та одиноких громадян.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів