На Львівщині триває боротьба з пожежами торфу

09:58 10 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

Займиста земля горить повільно на всю глибину її залягання.

9 серпня о 09:32 до рятувальників надійшло повідомлення, що в місті Белз у Сокальському районі Львівщини виникло горіння торфу на площі 1000 квадратних метрівГоріння ліквідовано по всій площі. Пожежу ліквідовано о 18:20.

О 12:18 надійшло повідомлення, що в селі Гамаліївка в Пустомитівському районі Львівщини виникло горіння торфу на площі 40 квадратних метрів. Горіння ліквідовано по всій площі. Пожежу ліквідовано о 18:38.

О 14:45 в селі Опліцько в Радехівському районі Львівщини виникло горіння торфу окремими осередками на площі 500 квадратних метрів. Горіння ліквідовано по всій площі. Пожежу ліквідовано о 18:03.

Також вогнеборці боряться з пожежою торфу яка виникли раніше в сеоі  Куличків Сокальського району. Про це повідомили сьогодні, 10 серпня, на сторінці Львівського обласного управління Державної служби з надхвичайних ситуацій в інтернет-мережі «Facebook», де також пояснили:

«Торф горить повільно на всю глибину його залягання. Торф'яні пожежі часто охоплюють великі площі і важко піддаються гасінню, коли горить шар торфу значної товщини.

Торф може горіти в усіх напрямках, незалежно від напрямку і сили вітру, а під ґрунтом він горить навіть під час помірного дощу і снігопаду. Торф'яні пожежі рухаються повільно, по декілька метрів на добу, і відзначаються тим, що їх майже неможливо загасити. Вони небезпечні раптовими проривами вогню з під землі і тим, що їх край не завжди помітний.

Ознакою підземної торф'яної пожежі є характерний запах гарі, місцями з під землі просочується дим, а сама земля гаряча. Торф вигоряє зсередини, утворюючи пустоти, в які можна провалитися і згоріти. Температура в товщі торфу, охопленого пожежею, більше тисячі градусів.

Гасити торф'яну пожежу самостійно не рекомендується. Краще обійти її стороною, рухаючись проти вітру, так, щоб він не наздоганяв вас вогнем і димом та не перешкоджав орієнтуватись на місцевості.

При цьому треба дуже уважно оглядати дорогу попереду себе, промацуючи її тичиною або палицею. Найкращим способом боротьби з торф'яними пожежами вважається запобігання їм».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів