На Львівщині сплатили в лютому 69,8 млн. гривень військового збору

16:42 9 березня 2016 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

Виконання прогнозного показника січня-лютого забезпечено станом на 1 березня на 133,3%.

«Надходження військового збору за січень-лютий 2016 року становлять 69,8 млн. гривень», – повідомили сьогодні, 9 березня, «Щоденному Львову» в прес-службі обласного управління ДФС, де також розповіли подробиці:

«Виконання прогнозного показника січня-лютого 2016 року станом на 1 березня 2016 року забезпечено на 133,3%, або до бюджету додаткового мобілізовано 17,4 млн. гривень. Приріст надходжень у порівнянні з відповідним періодом минулого року склав 44,5%, або надійшло на 21,5 млн. гривень більше.

Одночасно повідомляємо, що платник податку, який отримує доходи від особи, яка не є податковим агентом, та іноземні доходи, зобов’язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року, а також сплатити податок з таких доходів (пункти 168.2.1 та  168.2 статті 168 Податкового кодексу). Особою, яка не є податковим агентом, вважається нерезидент або фізична особа, яка не має статусу суб’єкта підприємницької діяльності або не є особою, яка перебуває на обліку у контролюючих органах як особа, що провадить незалежну професійну діяльність (пункти 168.2.2 та 168.2 статті 168 Податкового кодексу).

При цьому, згідно з пунктом 179.7 статті 179 Податкового кодексу фізична особа зобов’язана самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею податковій декларації. Таким чином, фізична особа, що отримує доходи від особи, яка не є податковим агентом зобов’язана самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму військового збору, зазначену в поданій нею податковій декларації, подання якої є обов’язковою».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів