На Львівщині склали присягу понад 1500 строковиків

09:28 20 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

У 184-му Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбулись урочисті заходи з нагоди прийняття військовослужбовцями строкової служби призову «Осінь-2018» Військової присяги на вірність українському народові.

До військового містечка «Базове» 184-го Навчального центру привітати військових із цією урочистою подією прибули їх рідні та близькі, а також керівництво органів місцевої влади та самоврядування, військові капелани 184-го Навчального центру й представники силових структур. Упродовж місяця до складання Присяги, військовослужбовці проходили інтенсивний курс первинної військової підготовки.

Під професійним керівництвом досвідчених командирів та інструкторів вони опанували вогневу, тактичну та інженерну підготовку. А також засвоїли базові навички з тактичної медицини.

Керівник 184-го Навчального центру, полковник Руслан Гораш, зазначив у своїй промові, що в строю пліч-о-пліч стоять юнаки з усієї України. Зокрема, кожен п’ятий – із Донеччини, кожен дев’ятий – львів’янин, кожен 10-й – із Дніпра та Луганщини.

І це лише крихітна частина тих міст, з яких прибули майбутні захисники нашої держави. Офіцер запевнив, що під час служби юнаків навчатимуть лише висококваліфіковані офіцери та інструктори, використовуючи при цьому потужну та сучасну навчально-матеріальну базу.

Після привітань гостей свята, освячення молодого поповнення відбулось проходження військовослужбовців Центру урочистим маршем, а завершилися урочистості дефіле військового оркестру. Це перший цьогорічний ритуал складання Військової присяги строковиками осіннього призову.

Згодом усе молоде поповнення, яке потрапить до 184-го Навчального центру, присягне на вірність українському народові. А після закінчення тримісячної фахової підготовки, вони будуть скеровані до військових частин Збройних Сил України.

Про це повідомили в прес-службі міністерства оборони України, де також опублікували фоторепортаж.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів