На Львівщині пропускають до Польщі в двох пунктах пропуску

15:05 16 березня 2020 р.

Фото до новини


Фото: dpsu.gov.ua

Україна й Республіка Польща призупинили в межах протипандемічних заходів пропуск в деяких пунктах пропуску.

Про це повідомили в понеділок, 16 березня, у Держприкордонслужбі України, де також розповіли, що, станом на сьогодні,пропуск на кордоні з Польщею здійснюється лише в автомобільних пунктах пропуску у Львівській області – «Рава-Руська – Гребенне» та «Краковець – Корчова», а також у Волинській області – «Ягодин – Дорохуськ».

«Станом на ранок 16 березня черги легкового та пасажирського транспорту в цих пунктах пропуску на виїзд з України відсутні. Пропуск пішоходів не здійснюється», – поінформували також у ДПСУ.

«Можуть в’їхати в Україну громадяни України; особи, які мають право на постійне або тимчасове проживання в Україні, є подружжям або дітьми громадян України, працівники іноземних дипломатичних представництв та консульських установ, акредитованих в Україні, представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні, та члени їх сімей; водії та обслуговуючий персонал вантажних транспортних засобів, члени екіпажів. В’їзд в Україну інших категорій іноземців та осіб без громадянства здійснюється за погодженням з Міністерством закордонних справ», – розповіли також у ДПСУ.

«Не можуть в’їхати в Україну громадяни інших країн та особи без громадянства. Зможуть в’їхати в Польщу: громадяни Польщі та іноземні громадяни, які одружені, є дитиною (під опікою) громадян Польщі; мають «Карту поляка»; дипломатичний ранг та члени їх родин; іноземці, які мають право на постійне або тимчасове проживання на території Польщі; іноземці, які мають право працювати на території Польщі, особи, які здійснюють вантажні перевезення. Не зможуть в’їхати в Польщу громадяни інших країн (крім перелічених винятків)», – повідомили також у ДПСУ.

«15 березня, у зв’язку з обмеженнями пропуску, відбулося перенаправлення пасажиро-транспортного потоку. Через обмеження пропуску пішоходів на території Польщі їх підсаджували у попутні транспортні засоби. Чимало українців зібралося в районі пунктів пропуску «Корчова» (з українського боку – «Краківець») та «Хребене» (з українського боку «Рава-Руська»). Для вирішення цього питання Держприкордонслужба України організувала взаємодію з органами місцевої влади, які виділили декілька автобусів. За погодженням з польською стороною кількома рейсами ці автобуси доставили з Польщі в Україну близько 500 наших співгромадян», – поінформували також у ДПСУ.

«РНБО рекомендує громадянам України утриматися від виїзду за кордон, а тим, хто перебуває за кордоном – повернутися до 17 березня (о 00.00 сімнадцятого березня березня припиняються регулярні пасажирські перевезення через державний кордон України)», – розповіли також у ДПСУ.

Як інформував «ЩЛ», потяги «Львів-Держкордон» курсують до станції «Мостиська-2» та зворотно.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів