14320 родин на Львівщині вже скористалися програмами стимулювання енергоощадних заходів

17:20 7 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

За даними директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості ЛОДА Василя Лозинський, понад 14 тисяч сімей зекономили на енергозбереженні 15 мільйонів гривень.

«Усі мешканці Львівської області мають можливість скористатися Програмою енергозбереження, згідно з якою кожен бажаючий може отримати пільговий кредит на впровадження енергозберігаючих заходів з відшкодуванням у 15% річних в національній валюті та 20% за кредитами, отриманими на встановлення тревердопаливних котлів», – повідомив сьогодні, 7 серпня, директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської ОДА Василь Лозинський. Він також розповів:

«Програма є доволі ефективною. Адже упродовж 2008-2015 років програмами стимулювання населення на здійснення енергоощадних заходів скористались 14 320 родин, які отримали кредити на загальну суму понад 155 млн. грн.

Сума відшкодування з обласного бюджету складає 15 млн. грн. А лише упродовж  січня-серпня цього року за Програмою енергозбереження для населення Львівщини видано 1 775 кредитів на загальну суму 38,5 млн. грн. З обласного бюджету цьогоріч уже відшкодовано 1,5 млн. грн.

Загалом щороку на забезпечення Програми енергозбереження для населення у бюджеті передбачено 2 мільйони гривень. Проте, зважаючи на популярність програми серед населення, виникла необхідність збільшити фінансову підтримку щонайменше до чотирьох мільйонів.

Основним партнером програми є Ощадний банк. Загалом програми підтримують 7 банків та 10 кредитних спілок».

Це повідомлення передали сьогодні, 7 серпня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів