На Львівщині повинні були зникнути 21 лютого огорожі довкола водойм

12:15 25 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

До 21 лютого всі водойми загального користування в Україні повинні були позбутися огорож та інших конструкцій.

Про це повідомили у вівторок, 25 лютого, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли, що закон №233-IX, який забезпечує громадянам безперешкодний доступ до озер, ставків та річок, набув чинності 21 листопада. Щоб виконати його норми, всі, хто так чи інакше перешкоджає доступу до узбереж водних об’єктів, мали рівно три місяці.

Заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Холод зазначив: «На початку лютого, за моїм дорученням, в кожному районі створили спеціальні комісії, які проводили обстеження на предмет виявлення огорож або інших конструкцій на земельних ділянках прибережних захисних смуг. До цих комісій, крім представників райдержадміністрацій, екологів, ми запросили громадськість. Тож якщо ще хтось не знав, не чув про новий закон,  ці комісії точно донесли інформацію, пояснили і, разом із тим, з’ясували стан справ.

Чиновник також повідомив: «До сьогодні ми перевірили 274 водні об’єкти в області і виявили 21 берегову конструкцію. Проте робота комісій при районних державних адміністраціях продовжується, адже це таки зима, водойм в області понад 3 тисячі, об’їхати всі наразі не вдалося»

Директор департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник наголосив: «У законі прописано, якщо берегові конструкції довелося зносити примусово, всі видатки на демонтаж місцевому бюджету відшкодовують власники парканів і всіх інших знесених перешкод, або ж користувачі відповідної земельної ділянки».

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині втопився в ставку селянин.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів