На Львівщині попрощалися зі сержантом батальйону «Львів» Тарасом Дорошом

23:22 17 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю Львівського обласного управління МВС

Як повідомили в суботу у відділі зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, сержант міліції Тарас Дорош посмертно представлений до високої Державної нагороди, а громадські активісти виступили з ініціативою назвати його іменем вулицю у селі Малехів.

У прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС повідомили сьогодні, 17 січня:

«У рідному селі Малехів на Львівщині сьогодні, 17 січня, поховали сержанта міліції Тараса Дороша – бійця батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів», котрий загинув від кулі снайпера в зоні проведення АТО у Луганській області. В останню путь героя проводжали рідні та близькі, керівництво Головного управління МВС України у Львівській області на чолі з полковником міліції Дмитром Загарією, бойові товариші на чолі з командиром батальйону патрульної служби міліції особливого призначення старшим лейтенантом міліції Ігорем Вольським, керівництво Львівського Державного Університету внутрішніх справ на чолі з начальником – генерал-майором міліції Валерієм Середою, друзі, знайомі, сусіди та громадські активісти. 

Після панахиди тіло Тараса перенесли до народного дому «Просвіта», куди попрощатись з героєм прийшли більше тисячі людей. Дмитро Загарія сказав у прощальному слові над тілом героя:

«Сьогодні, в цей скорботний для нас всіх день, ми проводжаємо в останню путь Тараса Дороша, якого невблаганна смерть вирвала з наших рядів. Війна завжди забирає найкращих, а Тарас був одним з кращих воїнів батальйону «Львів». Це був чуйний, відважний і порядний боєць. Тарас загинув на самому злеті життя, у розквіті сил. Пам'ять про нього залишиться у наших серцях назавжди. Спи спокійно, побратиме».

Всю дорогу від дому до кладовища труну на своїх плечах несли Тарасові бойові побратими – бійці батальйону «Львів». Заупокійну службу за загиблим відслужили у Соборі Пресвятої Богородиці, після чого тіло поховали на малехівському цвинтарі. 

Нагадаємо, Тарас Дорош у травні 2014 року одним з перших добровільно вступив на службу у батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Львів». Після навчання склав Присягу на вірність українському народові та був відправлений на виконання бойового завдання у зону АТО.

За сумлінне виконання службових обов’язків сержант міліції Дорош Тарас Русланович, 20 грудня 2014 року, був нагороджений Почесною грамотою Львівської обласної державної адміністрації. Під час виконання бойового завдання у зоні проведення АТО у Луганській області, 14 січня 2015, року куля терориста-снайпера обірвала життя Тараса. Йому було всього 27 років.

Сержант міліції Тарас Дорош посмертно представлений до високої Державної нагороди, а громадські активісти виступили з ініціативою назвати його іменем вулицю у селі Малехів. Вічна слава героям, полеглим у боротьбі за рідну землю! Пам’ять про них вічно житиме у наших серцях. Слава Україні!».

Як інформував «ЩЛ», земляки сержанта батальйону «Львів» Тараса Дороша зустрічали кортеж із його домовиною навколішки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів