Земляки сержанта батальйону «Львів» Тараса Дороша зустрічали кортеж із його домовиною навколішки (відео)

17:28 16 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю Львівського обласного управління МВС

Завтра о 10.00 в селі Малехів у Жовківському районі поховають полеглого на війні добровольця.


Відео: «5 канал»

Телевізійний «5 канал» повідомив сьогодні, 16 січня, у відеосюжеті «Мешканці Львівщини навколішки зустріли тіло загиблого добровольця»:

«Живим ланцюгом та навколішки люди на Львівщині зустрічали кортеж із домовиною 27-річного героя Тараса Дороша. Односельці тримали в руках прапори з чорними стрічками та запалені свічки.

Тарас Дорош ще у травні добровільно пішов до лав батальйону патрульної служби міліції «Львів». Після навчання він вирушив до зони проведення АТО.

Загинув боєць 14 січня неподалік селища Станиця-Луганська від рук снайпера. Куля пройшла між пластинами бронежилета. Поховають Тараса Дороша завтра у селі Малехів, звідки він родом».

Про це повідомив у п’ятницю телевізійний «5 канал». Натомість у прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) обласного управління МВС розповіли сьогодні, 16 січня:

«З Луганської області до рідного села Малехів, що на Львівщині,сьогодні 16 січня, привезли тіло Тараса Дороша, сержанта міліції, бійця батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Львів». На кордоні Львівської області автомобіль з тілом героя зустрів траурний кортеж.

До батьківського дому Тараса супроводжували бійці батальйону «Львів», з котрими він ніс службу, керівництво ГУМВС України у Львівськійобласті на чолі з начальником – полковником міліції Дмитром Загарією, начальник ЛьвДУВСу – генерал-майор міліції Валерій Середа, рідні, друзі та сусіди. За кілька кілометрів до Малехова односельці загиблого разом з небайдужими львів’янами утворили вздовж дороги живий ланцюг. Люди тримали в руках свічки, синьо-жовті прапори з траурними стрічками та квіти. До рідного дому Тараса проводжали вигуками «Герої не вмирають».

Нагадаємо, Тарас Дорош загинув від кулі снайпера 14 січня 2015 року під час виконання бойового завдання у зоні проведення АТО у Луганській області. Йому було всього 27 років.

Панихида за загиблим відбудеться сьогодні, 16 січня, о 20.00 годині. Похорон – 17 січня о 10.00».

Своєю чергою, журналіст Тетяна Самотий розповіла у вчорашній публікації «Загиблий міліціонер: «Краще я помру за вас, тільки б ніхто більше не бачив, що там діється»:

Житель села Малехів Львівської області Тарас Дорош став черговою жертвою снайперської кулі бойовиків. У травні цього року він одним з перших вступив добровольцем на службу в батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Львів».

Після навчання прийняв присягу на вірність українському народу і відправився в зону бойових дій. Голава Малехівської сільради Володимир Сеньковський згадує:

«В один зі своїх відпусток Тарас говорив нам: «Краще я сам туди піду і помру за вас, тільки б ніхто більше не бачив, що там твориться». Він був дуже порядним чоловіком, півтора роки тому одружився, але з дружиною Уляною так і не встигли народити дітей. Ще нього залишилася молодша сестра Анна-Марія і батьки. Ніхто не може згадати про нашого Тараса поганого, в зону бойових дій їздив три або чотири рази».

Загинув Тарас увечері 14 січня від кулі снайпера на бойовому завданні біля селища Станиця Луганська. Він був у бронежилеті, але снайпер потрапив між пластинами на грудях.

«Війна завжди забирає найкращих, а Тарас був одним з кращих. Бойові товариші цінували його за сміливість і рішучість. Він ніколи не боявся брати на себе відповідальність. Всі організаційні та фінансові питання, пов'язані з похоронами, бере на себе ГУ МВС України у Львівській області. Про дату і місце похорону ми повідомимо пізніше», – повідомляє начальник Головного управління МВС України у Львівській області Дмитро Загарія.

За словами полковника міліції, за сумлінне виконання службових обов'язків 20 грудня воїн-міліціонер був нагороджений Почесною грамотою ЛОДА. Сержант міліції Тарас Дорош посмертно представлений до Державної нагороді».

Про це повідомляється на сайті київської газети «Сегодня».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів