На Львівщині підірвався гранатою 28-річний (відео, оновлено)

21:00 4 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: 112.ua

3 квітня о 20:10 у Городку внаслідок необережного поводження місцевим жителем 1988 року народження з бойовою ручною гранатою, тип і джерело придбання якої встановлюються, стався її вибух.

Унаслідок вибуху отримав осколочні поранення тіла та у важкому стані був госпіталізований до реанімаційного відділення Городоцької центральної районної лікарні й прооперований. Планується його переведення для подальшого лікування до комунальної 8-ої міської клінічної лікарні Львова. Стан пацієнта на шосту годину 4 квітня важкий.  Причини події з'ясовуються.  Про це повідомили сьогодні, 4 квітня, на сайті департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації.

Натомість у прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції розповіли в понеділок:

«3 квітня о 20.50 у Городоцьке відділення поліції надійшло повідомлення від червгового фельдшера місцевої лікарні. За словами медика, до них каретою швидкої допомоги був доставлений чоловік, «котрий підірвався на гранаті».

Діагноз, який лікарі поставили потерпілому – ампутація правої кисті, відкритий перелом правої гомілки з пошкодженням сухожилля. Наразі чоловік перебуває у реанімації.

Начальник Городоцького відділення поліції, підполковник поліції Олександр Прокопчук розповів: «На місце події виїхала слідчо-оперативна група та експерти-вибухотехніки. Встановлено, що травмований – 28-річний мешканець одного зф сіл Городоцького району. Подія сталась близько 20.00 в полі неподалік водозабірної станції біля Городка. Ймовірно, чоловік зазнав ушкоджень внаслідок необережного поводження з вибухонебезпечними предметами, можливо, гранатою РГД-5».

На щастя, очевидиця події, котра була неподалік, правильно оцінила ситуацію, надала потерпілому першу допомогу та викликала карету «швидкої», якою його й було доставлено до лікарні. Правоохоронці встановлюють обставини події, за фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів