На Львівщині перевірятимуть маршрутки під час випуску з автопарків

11:22 15 вересня 2016 р.

Основну увагу звертатимуть на санітарно-технічний стан та кількість автобусів, котрі виїхали на рейс, а також медичний огляд водіїв.

У прес-службі обласної державної адміністрації запевнили сьогодні, 15 вересня, що вже з наступного тижня на території Львівщини з ініціативи ЛОДА розпочнуть масштабні перевірки приміських та міжміських маршруток. Причому робоча група у складі представників департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку, «Укртрансінспекції», патрульної поліції та громадських організацій обстежуватиме транспортні засоби ще під час випуску з автопарку.

А основну увагу звертатимуть на санітарно-технічний стан та кількість автобусів, котрі виїхали на рейс, а також медичний огляд водіїв. Про це повідомила заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак, яка також пояснила, що такі перевірки зумовлені частими скаргами пасажирів, котрі надходять на адресу облдержадміністрації та на гарячу лінію «112», а також збільшенням кількості аварійних ситуацій, винуватцями котрих є пасажирські автобуси.

За її словами, це свідчить про те, що деякі перевізники недотримуються умов договору, випускаючи на рейс несправні транспортні засоби. Також окремі підприємства нехтують й медичним оглядом водіїв, що у свою чергу, збільшує кількість нетверезих кермувальників, які наражають пасажирів на небезпеку».

Ірина Гримак запевнила, що увсі порушення, котрі будуть виявлені під час перевірок, чітко фіксуватимуться. У результаті перевізник, котрий обслуговує той чи інший маршрут, змушений буде усунути у відповідний термін усі недоліки та/або сплатити штраф. У разі виявлення серйозних систематичних порушень йтиме мова про розірвання договорів в односторонньому порядку.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів