На Львівщині перекрили дорогу, щоб її відремонтували

16:15 30 вересня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/HromRoman

У селі Лопушанка в Старосамбірському районі Львівської області місцеві жителі перекрили дорогу «Стрілки-Мшанець» з вимогою її капітального ремонту.

Про це повідомив на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»учасник акції – священик Роман Гром, який зазначив: «Зараз знаходимося на акції щодо капітального ремонту дороги Стрілки-Мшанець біля траси «Львів-Ужгород». Акція проходить доволі успішно, тут є багато людей, вони ходять по пішохідному переходу».

Роман Гром також розповів: «Тут у нас вже накриваються стіл для їх підтримки. Але ви тут не побачите жодного голову сільради зі 11 сіл, які користуються цією дорогою. За інформацією, яка до нас надходить, вони проводять роботу на місцях, щоб люди сюди не їхали. Не знаю, наскільки це нормально, бо люди їх обирали»

Священик уточнив, що люди зверталися до місцевої та обласної влади, але її представники кажуть, що зробити нічого не можуть. Тому вони звертаються до Президента України Володимира Зеленського.

Попередню акцію протесту проводили навесні. В березні цього року священник Роман Гром зареєстрував електронну петицію на сайті Кабінету міністрів петицію щодо капітального ремонту автомобільної дороги С141704 «Мшанець-Стрілки».

Роман Гром наголосив, що дорога, якою користуються 11 сіл, впродовж 30 років перебуває в аварійному стані, що спричинило економічний занепад цілого регіону. Станом на 30 вересня петицію підписали 1126 людей з 25000 необхідних.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів