На Львівщині загинув від удару блискавки пастух (оновлено)

17:05 12 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: inter.ua

Нещасний випадок стався на сільському пасовищі.

56-річного Михайла Мельничука зі села Нем'яч Бродівського району на Львівщині вбила блискавка. Чоловік випасав на пасовиську худобу, не встиг заховатися від грози.

Місцева жітелька Марія Голуб розповіла: «Пас чергу корів з сином та невісткою. Але коли пустився дощ, сказав би ті й шли додому. Ще мали двоє коней розпутати. Вони пішли, а Михайло лишився завертати худобу, аби не розбіглась в городи. В той момент вдарила блискавка». 

Блискавка влучила в землю за 18 метрів від того місця де перебував Мельничук, але розряд зачепив чоловіка. Пройшовся через ногу, зачепив бік та вийшов біля вуха.

«Довкола в радіусі 18 метрів вигоріла трава. А на Михайлові, то й зовсім аж одяг сплавився. Обличчя зчорніло. Експерти спочатку думали, може мав біля себе щось металічне, телефон чи ще якийсь предмет, але ні. На ньому була лише металева пряшка від ремінця. В неї влучити блискавка не могла. Спеціалісти пояснили, якби удар був в чоловіка, то він би зовсім згорів», – розповіла також Марія Голуб.

Коли дощ трохи вщух, то діти, які пасли корову з батьком, почали хвилюватись, чого його довго нема. Прийшли на пасовище і знайшли Мельничука вже мертвим. Тіло чоловіка забрали до моргу на експертизу. 

«Проблема, що на тому пасовиську нема де заховатися. До найближчої хати 800 метрів. Та й чоловік ще був такий відповідальний, не міг лишити худобу, би місцеві не ображалися, що так швидко розпустив чергу», – розповіла також Марія Голуб.

Про це повідомили сьогодні, 12 травня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua». Раніше в прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції розповіли в четвер: «До Бродівського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що 11 травня на пасовищі в одному із сіл Бродівського району блискавка влучила в 56-річного місцевого жителя. Чоловік, який випасав корови, від отриманих травм помер на місці події. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (вбивство). Правоохоронці з’ясовують усі обставини події», – 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів