На Львівщині мобілізують три тисячі військовозобов’язаних і резервістів, – ЛОВК (+відео)

12:30 20 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: mena.org.ua

Як повідомив у вівторок т. в. о. начальника відділу обліково-мобілізаційної роботи обласного військового комісаріату, підполковник Роман Хардель, під час першої хвилі мобілізації 2015 року від Львівщини мобілізують три тисячі військовозобов’язаних і резервістів.


Відео: телеканал «ZIK»

Під час першої хвилі мобілізації 2015 року від Львівщини мобілізують три тисячі військовозобов’язаних і резервістів. Про це повідомив сьогодні, 20 січня, під час брифінгу т. в. о. начальника відділу обліково-мобілізаційної роботи Львівського військового комісаріату, підполковник Роман Хардель, інформує кореспондент «Вголосу».

За його словами, мобілізації підлягають військовозобов’язані й резервісти віком від 20-ти до 60-ти років. Зокрема, чоловіків віком від 50-ти до 60-ти років призивають лише в добровільному порядку.

Роман Хардель акцентував увагу на тому, що ця хвиля мобілізації відрізняється від попередніх тим, що військовозобов’язаних спочатку навчатимуть у спеціальних центрах, а вже потім направлятимуть у військові частини. «Військовослужбовці мають бути навчені й опанувати військову справу. Через це протягом 30 днів вони проходитимуть навчання в спеціальних центрах», – пояснив представник військового комісаріату.

На Львівщині діють два такі центри. Перший – відомий як «Яворівський полігон» при Львівському навчальному центрі Західного оперативного командування. Другий – при Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

«Підготовка в центрах триватиме до 30-ти днів. За цей час військовозобов’язані зможуть пригадати навички і навчитися нового», – підкреслив Роман Хардель.

Своєю чергою, заступник начальника відділу дільничних інспекторів міліції УГБ ГУМВС України у Львівській області, підполковник Любомир Попов докладно розповів про наслідки, які чекають на військовозобов’язаних, що ухилятимуться від призову. «Згідно з Кримінальним кодексом України, передбачено відповідальність за ухилення і від мобілізації, і від військової служби. Ухилення від призову на строкову військову службу карається ст. 335 ККУ і передбачає обмеження волі строком до 3-х років. Ухилення від мобілізації – ст. 336 ККУ – передбачає позбавлення волі строком від 2-х до 5-ти років», – додав підполковник міліції.

Торік, під час попередніх хвиль мобілізації від Львівщини було мобілізовано 7 тисяч 200 військовозобов’язаних. Про це повідомляється у вівторок на сайті інформаційної агенції «Вголос».

Як інформував «Щоденний Львів», сьогодні, 20 січня, в Україні розпочинається перший етап мобілізації, який триватиме 90 днів, міністр оборони Степан Полторак наголосив: «Не можна бездумно всіх без розбору залучати до служби – в першу чергу, відмобілізовувати необхідно всіх бажаючих, добровольців, людей із бойовим досвідом, тих, хто має відповідні військові спеціальності».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів