На Львівщині ліквідували пожежу в дерев’яному храмі

09:18 17 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

Вогнеборці локалізували горіння о 11:50 та повністю ліквідували о 12:51.

«16 листопада о 10:29 год. надійшло повідомлення про пожежу в церкві УГКЦ Пресвятої Богородиці в селі Лопушанка в Турківському районі. Церква – дерев’яна, крита бляхою розміром 18×10 метрів, висотою 16 метрів, 1875 року забудови (є пам’яткою архітектури місцевого надбання). Освітлення – електричне, опалення – відсутнє. Вогнем знищено два куполи на площі 50 квадратних метрів, пошкоджено куполи на площі 110 квадратних метрів. Врятовано: церкву та дзвіницю. Пожежу ліквідовано о 12:51 трьома пожежно-рятувальними відділеннями та МПК села Верхнє. Причини події з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка», – повідомили сьогодні, 17 листопада, на сайті департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації. Натомість у прес-службі Львівського обласного управління ДСНС розповіли також:

«Помітила горіння храму місцева мешканка, яка одразу зателефонувала до Служби порятунку. Вогонь швидко поширився дерев’яними конструкціями церкви й на момент прибуття рятувальників охопив частково два куполи.

До ліквідації пожежі залучили чотири одиниць спецтехніки та 18 рятувальників.

Вогнеборці локалізували горіння о 11:50 та повністю ліквідували о 12:51.

Завдяки кваліфікованим діям рятувальників від знищення вогнем вдалося врятувати церкву та дзвіницю. Внаслідок пожежі знищено два куполи на площі 50 квадратних метрів, та пошкоджено два куполи на площі 110 квадратних метрів.

Внаслідок події ніхто не постраждав. Попередня ймовірна причина займання – коротке замикання електромережі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів