На Львівщині громадськість котролює безпеку газогону

15:15 20 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: Андрій Поліковський/iPress.ua

Активісти, які пильнують трубопровід, через котрий проходить 30% транзиту блакитного палива в ЄС, пояснили: «Маємо досвід Іраку та інших країн, де першим ділом під час революцій підривають газогони».

Сьогодні, 20 лютого, група активістів зі Львова здійснила ознайомчий візит на газовимірювальну станцію у Дроздовичах, через яку проходить 30% транзиту газу в Європу. Активісти зустрілись з представниками місцевої влади, правоохоронцями та керівництвом ГВС Дроздовичі. 

Ті запевнили їх, що ретельно охороняють важливий об'єкт, що підтримують Народну Раду і бойкот «регіоналів». Учасник акції Богдан повідомляє: «Станція живе звичайним життям, втім, з посиленою охороною. Нас зустріли газівники, місцева влада та правоохоронці. Вони запевнили, що село пильно охоронятиме станцію. Міліція виділить наряд для постійного патрулювання об'єкту, селяни допоможуть. Всі підтримують народну раду і бойкот ригів».

Участь в акції взяли активісти Автомайдану. Загалом зібралося близько 20 осіб. Під час пікету із Старосамбірського району приїхали міліціонери. Вони пообіцяли, що двоє правоохоронців постійно охоронятимуть об'єкт. Також мешканці села заявили, що організують народні дружини для чергування.

Своєю цією акцією активісти хотіли показати, що ГТС є однією із найважливіших частин економічної безпеки, а також те, що газорозподільна станція під контролем Народної ради і народу. Автомайданівці акцентують, що безпека цієї газорозподільчої станції надважлива, оскільки це стратегічний державний об'єкт.

Активісти пояснили: «Маємо досвід Іраку або інших країн східних, де першим ділом під час революцій підпривають газогони. Тобто має бути забезпечена безпека. Тому народ взяв під свій контроль ГВС». Про це інформує в четвер «iPress.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів